Τα 5 must τρόφιμα για την υγεία του εντέρου

Τα προβιοτικά συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου.

Τα 5 must τρόφιμα για την υγεία του εντέρου

Tα προβιοτικά είναι απαραίτητοι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι προάγουν την υγεία και προσδίδουν πολλά οφέλη στον οργανισμό μας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση διάφορων παθήσεων.

Δείτε ακόμα: Αλλαντικά: Πόσο ασφαλή είναι; Ποιο να επιλέγω;

Τα 5 must τρόφιμα για την υγεία του εντέρου

1) Γιαούρτι

Βάλτε το γιαούρτι στη διατροφή σας. Η κατανάλωση γιαουρτιού αποτελεί έναν πολύ εύκολο τρόπο, ώστε μα ενισχύσετε την ημερήσια πρόσληψη προβιοτικών και να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

2) Κεφίρ

Το κεφίρ θα σας προσθέσει προβιοτικά στη διατροφή σας. Τα πλούσια σε προβιοτικά ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το κεφίρ, μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη και στην υγεία του εντέρου.

3) Δημητριακά – Μπάρες δημητριακών

Είναι εμπλουτισμένα με προβιοτικά. Tέτοιου είδους προϊόντα έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να σας παρέχουν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο αύξησης της πρόσληψης προβιοτικών σε καθημερινή βάση.

4) Ξινολάχανο

Τα λαχανικά -όπως το ξινολάχανο- τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση αποτελούν πλούσιες πηγές ευεργετικών βακτηρίων, υποστηρίζοντας έτσι την υγεία του πεπτικού συστήματος.

5) Σούπα Miso

Δοκιμάστε να προσθέσετε αυτήν τη σούπα στο μενού σας. Η σούπα miso περιέχει προβιοτικά που μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου.

Δείτε ακόμα: Πώς να χάσω 3 κιλά με αυτές τις 8 συμβουλές από έναν διατροφολόγο

 

Κατερινά Σκλάβου
Η Kate Sklavou είναι Συντάκτρια Ευεξίας στο E-HowTo.gr, με ιδιαίτερο πάθος και εμπειρία στον χώρο της γυμναστικής και της ισορροπημένης διατροφής.Εξειδίκευση & Εμπειρία:Γράφει για διατροφή, άσκηση και ευεξία, μετατρέποντας την πρακτική της εμπειρία σε απλά, ασφαλή βήματα: ισορροπημένα γεύματα, γρήγορες προπονήσεις στο σπίτι, έξυπνες συνήθειες για ενέργεια και καλή διάθεση.Παράλληλα, καλύπτει θέματα ομορφιάς, μόδας και στυλ (Lifestyle).Μεθοδολογία & Trust (Πολιτική Ασφάλειας):Επειδή καλύπτει θέματα Υγείας (Διατροφή), δουλεύει με αυστηρή τεκμηρίωση από έγκυρες πηγές (π.χ. WHO/EFSA, ACSM, PubMed) και αποφεύγει υπερβολικές υποσχέσεις. Ό,τι προτείνει είναι ρεαλιστικό, ασφαλές και ξεκάθαρο.