Πώς να τρως μακαρόνια χωρίς τύψεις και χωρίς να παχαίνεις

Τα μακαρόνια παχαίνουν; Μάλλον όχι! Δες πώς να τρως ζυμαρικά χωρίς να παχαίνεις

Παρά τον μύθο πως τα ζυμαρικά παχαίνουν, εντούτοις τα αγαπημένα σε όλους μακαρόνια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι δεν έχουν πολλές θερμίδες και συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους.

Η κακή φήμη πως αποτελούν ένα παχυντικό πιάτο μάλλον οφείλεται περισσότερο στην κατανάλωση λευκών ζυμαρικών και τις διάφορες σάλτσες που τα συνοδεύουν, αφού τα μακαρόνια περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες από μόνα τους (περίπου 130 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια μαγειρεμένης ποσότητας).

Συνεπώς, τα ζυμαρικά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής εάν καταναλώνονται και μαγειρεύονται σωστά.

Δείτε ακόμα: Το κρυφό συστατικό για σάλτσα ζυμαρικών εφάμιλλη ιταλικού εστιατορίου

Πώς να τρως μακαρόνια χωρίς τύψεις και χωρίς να παχαίνεις

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και τα ζυμαρικά με όσπρια αποτελούν σαφώς πιο υγιεινές παραλλαγές από τα λευκά ζυμαρικά.

Τα λευκά ζυμαρικά έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μικροθρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, επειδή στην παρασκευή τους χρησιμοποιούνται λιγότεροι υδατάνθρακες και περισσότερα λιπαρά, καθιστώντας το πολύ πιο χορταστικά.

Αναμφίβολα, τα πιο υγιεινά ζυμαρικά που μπορείτε να τρώτε είναι αυτά με όσπρια, αφού η διατροφική τους πυκνότητα είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτά από αλεύρια δημητριακών.

Προκειμένου να πάρετε βάρος από τα ζυμαρικά, πρέπει να καταναλώνετε ποσότητα που να παρέχει ενέργεια πάνω από τις ανάγκες σας. Επομένως, εξαρτάται πολύ από τον τρόπο ζωής που κάνετε, αλλά και από τον τρόπο που μαγειρεύετε τα ζυμαρικά.

Ως εκ τούτου, προσθέστε μια καλή βάση λαχανικών καθώς και μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ώστε να έχετε φυτικές ίνες και κορεσμό. Όταν τρώτε πρωτεΐνες σε συνδυασμό με υδατάνθρακες, η απορρόφησή τους επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα να έχουν επαρκή δυναμική.

Δοκιμάστε συνταγές ζυμαρικών με μανιτάρια, ντομάτα, κουνουπίδι, πιπεριά ή σπαράγγια. Παράλληλα, η ιδανική πρωτεΐνη είναι το άπαχο κρέας -όπως το κοτόπουλο- τα ψάρια ή τα οστρακοειδή.

Αποφύγετε παχυντικές σάλτσες με μεγάλες ποσότητες κρέμας γάλακτος, τυριών και βουτύρου.

Δείτε ακόμα: Το μυστικό για τραγανά μελομακάρονα όπως του ζαχαροπλαστείου

Exit mobile version