Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε! Τα ζυμαρικά αποτελούν το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Μακαρόνια με κιμά, με σάλτσα, με πέστο ή ακόμα και ορφανά.
Αν είστε μεταξύ εκείνων που προτιμάτε τα μακαρόνια σας με σάλτα, τότε συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πως θα απογειώσετε τη γεύση της σάλτσας, αφού υπάρχει ένα συστατικό που θα τη μεταμορφώσει και σίγουρα το έχετε στο ψυγείο σας.
Δείτε ακόμα: Φτιάξε σπιτικό πέστο βασιλικού
Το κρυφό συστατικό για σάλτσα ζυμαρικών εφάμιλλη ιταλικού εστιατορίου
Η πιο απλή, αλλά εκπληκτικά γευστική σάλτσα ντομάτας απαιτεί μόνο 4 υλικά:
-ντομάτες φρέσκες ή σε κονσέρβα
-μισό κρεμμύδι
-αλάτι
-βούτυρο
Καλά καταλάβατε, το κρυφό συστατικό που κάνει τη διαφορά είναι το βούτυρο.
Όπως οι κρεμώδεις σάλτσες ή οι σάλτσες για κρέας, η σάλτσα ντομάτας έχει χαμηλά λιπαρά, με αποτέλεσμα να γίνεται μερικές φορές πολύ πηχτή όταν ανακατεύεται με τα ζυμαρικά. Η προσθήκη βουτύρου βοηθάει στο να αραιώσει και να γίνει πιο απαλή.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός πως εξαιτίας της υψηλής οξύτητας της σάλτσας ντομάτας, οι περισσότερες έτοιμες σάλτσες του εμπορίου τείνουν να έχουν έντονη γεύση. Η προσθήκη βουτύρου βελτιώνει τη γεύση της σάλτσας και βοηθά στη μείωση της οξύτητας.
Δείτε ακόμα: Τα τρόφιμα που δεν κάνει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη
Πόσο βούτυρο χρειάζεται η σάλτσα;
Ζεστάνετε τη σάλτσα ντομάτας σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο. Η ποσότητα βουτύρου είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνετε και να αρκεστείτε προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας, αφού έχει αρκετά λιπαρά.
-Χρησιμοποιήστε μια σάλτσα ντομάτας καλής ποιότητας σε βάζο ή τρίψτε φρέσκιες ντομάτες.
-Αν δεν καταναλώνετε γαλακτοκομικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Το ελαιόλαδο μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.
-Διατηρήστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και προσθέστε το στο τέλος, όταν ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας.
-Ο συνδυασμός βουτύρου και λίγου νερού ζυμαρικών θα βοηθήσει τη σάλτσα να καλύψει τέλεια τα ζυμαρικά.
Δείτε ακόμα: Πώς θα μειώσεις το σάκχαρο σου ακόμα και 50% με φυσικό τρόπο