...

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου ζυμαρικά στο σπίτι χωρίς μηχανή

Ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες και φτιάξτε τα δικά σας ζυμαρικά εύκολα και γρήγορα

ζυμαρικά

Πολλοί πιστεύουν ότι η παρασκευή φρέσκων σπιτικών ζυμαρικών είναι δύσκολη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι!

Μπορείς εύκολα να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά ζυμαρικά χωρίς κόπο. Δεν χρειάζεσαι φανταχτερό εξοπλισμό ούτε ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.

Χρειάζεστε μόνο 3 βασικά υλικά, λίγο χρόνο και μπόλικη όρεξη !!!

Πάνω απ’ όλα το βασικότερο είναι να ευχαριστηθείς τη διαδικασία και τη δημιουργία, ακόμα και αν δεν είναι τέλεια! Την επόμενη φορά θα τα πετύχεις καλύτερα!

Ακολούθησε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και θα τα καταφέρεις!

Δες εδώ την «μαγική» σάλτσα ντομάτας που είναι έτοιμη μέσα σε 10 λεπτά

ζυμαρικά

Θα χρεαστείς:

500 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., ή σκληρό
5 αυγά, μεσαία
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τη σύνθεση
1 κ.σ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι

Για το σερβίρισμα
γραβιέρα
πιπέρι
βασιλικό

Δες πώς να φτιάξετε τυρόπιτα τοστιέρας με 4 υλικά σε χρόνο ρεκόρ

ζυμαρικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

Κόβουμε το 1/6 από τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο. Εναλλακτικά, περνάμε από μηχανή ζυμαρικών, ξεκινώντας από τη μικρή σκάλα. Σταδιακά αυξάνουμε τη σκάλα με ελάχιστο αλεύρι αν δυσκολεύεται η ζύμη να περάσει από τη μηχανή ζυμαρικών.

Τυλίγουμε τα φύλλα στη μέση 2-3 φορές και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές ταλιατέλες. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τις αποξηράνουμε ή να τις βάλουμε στη κατάψυξη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη.

Για τη σύνθεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα ζυμαρικά και βράζουμε 3-5 λεπτά ανάλογα το πόσο χοντρά είναι. Σουρώνουμε και κρατάμε στη άκρη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.

Μόλις λιώσει το βούτυρο και κάψει βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, το θυμάρι, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 50 γρ. νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με γραβιέρα, πιπέρι και βασιλικό.

Δείτε την διαδικασία και σε βίντεο:

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις σπιτικό πέστο βασιλικού

mm
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακο πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2010 εργάζεται ως Φιλόλογος. Παράλληλα με τη εκπαίδευση και την δια βίου επιμόρφωση, ασχολείται επίσης με θέματα υγείας, ψυχολογίας, γονεϊκοτητας και ό,τι αφορά το παιδί και την οικογένεια.