Είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε! Τα ζυμαρικά αποτελούν το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα είναι πάντα μια αγαπημένη επιλογή.
Αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη επιλογή, αφού η σάλτσα είναι έτοιμη σχεδόν πριν προλάβουν να βράσουν τα ζυμαρικά.
Απλά δεν γίνεται να κάνεις λάθος με αυτή τη σάλτσα. Μάλιστα, είναι τέλειο συνοδευτικό όχι μόνο για μακαρόνια, αλλά και για μπρουσκέτες, ψητά ή τηγανητά λαχανικά, πίτσα, ψητά κρέατα, γαρίδες, και οτιδήποτε άλλο ταιριάζει με την μαγική κόκκινη σάλτσα.
Δείτε ακόμα: Το κρυφό συστατικό για σάλτσα ζυμαρικών εφάμιλλη ιταλικού εστιατορίου
Η σάλτσα ντομάτας, εννοείται ότι μπορεί να γίνει με πολλά είδη ντομάτας: φρέσκιες, συμπυκνωμένο πελτέ, ελαφρά συμπυκνωμένη πασσάτα, αλλά κάθε είδος έχει και τον δικό του τρόπο μαγειρέματος.
Παράλληλα, η σάλτσα μπορεί να γίνει πιο πλούσια με την προσθήκη κρεμμυδιού, καρότου, πιπεριάς και μυρωδικών.
Δείτε ακόμα: Το μυστικό για να γλυκάνεις τη σάλτσα ντομάτας χωρίς ζάχαρη
Η «μαγική» σάλτσα ντομάτας έτοιμη μέσα σε 10 λεπτά
Διαλέξτε τα ντοματάκια κονσέρβας που σας αρέσει η γεύση τους περισσότερο. Πειραματιστείτε με διάφορες μάρκες, μέχρι να βρείτε τη γεύση που σας «κάνει» ή αν έχετε από τον κήπο σας σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
-Λιώστε με το χέρι τα ντοματάκια, ή με το εργαλείο του πουρέ, σε ένα μπολ.
-Μαγειρέψτε τη σάλτσα σε μεγάλο και ρηχό τηγάνι ή κατσαρόλα. Φροντίστε να είναι κρύο το σκεύος, έτσι ώστε η σάλτσα να αρχίσει να ψήνεται αργά. Με αυτόν τον τρόπο πυκνώνει ομοιόμορφα και κρατάει ζωηρό το κόκκινο χρώμα της ντομάτας.
-Βάλτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο να ζεσταθούν ελαφρά, μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να δίνει τα αρώματά του, χωρίς να καεί και να πικρίσει.
-Βάλτε σκόρδο όσο σας αρέσει, κομμένο όπως σας αρέσει.
-Μόλις «τσιτσιρίσει» ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και συνεχίστε σε μέτρια φωτιά.
-Αρωματίστε με φύλλα φρέσκου βασιλικού ή ρίγανης.
-Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη. Θα το βρείτε με τη δοκιμή και την επανάληψη.
Η βασική συνταγή της σάλτσας ντομάτας είναι έτοιμη!
Δείτε ακόμα: Όλα τα tips για να δένει πάντα η σάλτσα ντομάτας!