Πως εάν φάτε αυτές τις ώρες θα χάσετε τα κιλά των γιορτών

Φάτε αυτές τις ώρες για να χάσετε τα κιλά των γιορτών

Η απώλεια βάρους είναι ένα ζήτημα που απασχολεί επιστήμονες και ειδικούς, με πολλές έρευνες να εστιάζουν στους αποτελεσματικότερους τρόπους επίτευξής της.

Η απώλεια βάρους είναι ένα ζήτημα που απασχολεί επιστήμονες και ειδικούς, με πολλές έρευνες να εστιάζουν στους αποτελεσματικότερους τρόπους επίτευξής της.

Ένα από τα βασικά ευρήματα σχετίζεται με τη σημασία του χρόνου κατανάλωσης τροφής.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι ώρες που τρώμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια ή την πρόσληψη βάρους.

Δείτε ακόμα: Πώς θα κάνεις ένα σωστό power nap

Διαλειμματική Νηστεία και Οφέλη

Η διαλειμματική νηστεία, ένα μοτίβο διατροφής όπου η κατανάλωση τροφής περιορίζεται σε συγκεκριμένες ώρες, έχει προταθεί από πολλούς ειδικούς ως αποτελεσματική μέθοδος.

Εκτός από την υποβοήθηση της απώλειας βάρους, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του ύπνου, της συγκέντρωσης και ακόμη και στην αναστροφή του διαβήτη τύπου

Η απώλεια βάρους είναι ένα ζήτημα που απασχολεί επιστήμονες και ειδικούς, με πολλές έρευνες να εστιάζουν στους αποτελεσματικότερους τρόπους επίτευξής της.

Επιστημονικά Ευρήματα για τον Ιδανικό Χρόνο Φαγητού

Μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας το 2022, ανέδειξε τη σημασία της διατροφής νωρίς μέσα στην ημέρα. Η μελέτη, που βασίστηκε σε ανάλυση 250 σχετικών ερευνών, υποδεικνύει ότι η ιδανική χρονική περίοδος για κατανάλωση τροφής είναι από τις 6 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που ακολούθησαν αυτό το πρόγραμμα διατροφής παρουσίασαν:

Βελτίωση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Μείωση του επίμονου λίπους γύρω από την κοιλιά και τους γοφούς.
Εξισορρόπηση του βιολογικού ρολογιού του σώματος, κάτι που μείωσε τη φλεγμονή.
Προαγωγή υγιών βακτηρίων στο έντερο, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε ακόμα: Τι θα πάθετε αν κόψετε τη ζάχαρη για 2 εβδομάδες

Η ειδικός Courtney Peterson ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατανάλωση τροφής νωρίς μέσα στην ημέρα βελτιώνει την απώλεια βάρους, τον γλυκαιμικό έλεγχο, την όρεξη και την αντίσταση στην ινσουλίνη».

Παρόμοια ευρήματα δημοσιεύτηκαν και στο περιοδικό Nature Communications, υποστηρίζοντας ότι ο συνδυασμός χρόνου διατροφής και ποιότητας τροφών μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά οφέλη στην υγεία.