Το «μαγικό» για να φτιάξεις την πιο εύκολη ζύμη για πίτσα χωρίς μαγιά

Πώς να φτιάξετε πανεύκολη ζύμη για πίτσα από γιαούρτι με ένα απλό κόλπο και μόλις 2 υλικά!

Περιεχόμενα

Και ποιος δεν λατρεύει την πίτσα, αφού αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας.

Βέβαια, ίσως μέχρι σήμερα δεν γνωρίζατε πως μπορείτε να φτιάξετε τέλεια ζύμη για πίτσα, συνδυάζοντας το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με ένα ακόμη συστατικό που πιθανότητα υπάρχει ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Μόλις ανακαλύψετε αυτήν την τόσο εύκολη συνταγή για ζύμη πίτσας, μπορεί και να μη θέλετε να ξαναδοκιμάσετε καμία άλλη.

Δείτε ακόμα: Το κρυφό συστατικό για σάλτσα ζυμαρικών εφάμιλλη ιταλικού εστιατορίου

Το «μαγικό» για να φτιάξεις την πιο εύκολη ζύμη για πίτσα χωρίς μαγιά

Το υλικό αυτό δεν είναι άλλο από την φαρίνα, δηλαδή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Η απλή αυτή συνταγή με δύο υλικά και δεν απαιτεί τη χρήση μαγιάς. Με αυτή την τεχνική θα έχετε πάντα γρήγορα και εύκολα τέλεια ζύμη για σπιτική πίτσα.

Για την εκτέλεση της συνταγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άπαχο ή γιαούρτι με 2% λιπαρά, λαμβάνοντας υπόψη ότι αν χρησιμοποιήσετε πλήρες γιαούρτι το απoτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο γευστικό, αλλά και πιο παχυντικό.

Το μυστικό πίσω από αυτή την εύκολη συνταγή είναι η χρήση αλευριού που φουσκώνει μόνο του. Πρόκειται ασφαλώς για ένα βολικό συστατικό που συνδυάζει το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη σωστή αναλογία διογκωτικών παραγόντων. Πράγμα που σημαίνει ότι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι υπάρχουν ήδη στο αλεύρι αυτό.

Το μαγικό στη συνταγή συμβαίνει όταν το μπέικιν πάουντερ, που περιέχει το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αντιδρά με την οξύτητα του γιαουρτιού. Το οξύ ενεργοποιεί το μπέικιν πάουντερ και επιτρέπει στη ζύμη της πίτσας να φουσκώσει καθώς ψήνεται στο φούρνο.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια νόστιμη κρούστα γρήγορα και χωρίς κόπο, σε σύγκριση με συνταγές για ζύμη που απαιτούν τη χρήση μαγιάς.

Το μόνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι η σωστή αναλογία δύο προς ένα, αλευριού που φουσκώνει μόνο του και γιαουρτιού. Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ και μετά αρχίστε να ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια, για να δημιουργηθεί η ζύμη.

Μην ανησυχείτε αν σας φανεί κάπως στεγνή στην αρχή, ενώ εάν η ζύμη είναι λίγο κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστη.

Δείτε ακόμα: Το μυστικό για τραγανά μελομακάρονα όπως του ζαχαροπλαστείου

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εύκολη ζύμη στις συνταγές σας

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση σε οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας συνταγές για σπιτική πίτσα. Απλώς ψήστε την πίτσα στους 230 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και το τυρί να λιώσει τέλεια πάνω στην πίτσα.

Εκτός από την παρασκευή νόστιμης ζύμης για πίτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την συνταγή και σε άλλα πιάτα, όπως για παράδειγμα για να φτιάξετε καλτσόνε, ρολά κανέλας ή για γλυκιά πίτσα με πραλίνα φουντουκιού.

Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξεις το viral ψωμί με βασικό υλικό την μπύρα

Exit mobile version