Το στήθος του κοτόπουλου αποτελεί αγαπημένο φαγητό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αφού είναι χαμηλό σε λίπη και πλούσιο σε πρωτεΐνη.
Λόγω της μορφολογίας του, το στήθος του κοτόπουλου έχει ένα παχύ και ένα λεπτό μέρος. Συνεπώς, το στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφα ίσιο και λεπτό φιλέτο, ώστε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, επιτρέποντας στη θερμότητα του λαδιού ή του φούρνου να διεισδύσει στο κέντρο του κρέατος.
Ως εκ τούτου, το τρικ είναι να κόψουμε ή να ζητήσουμε από τον χασάπη να μας κόψει το στήθος σε λεπτά φιλέτα.
Με αυτόν τον τρόπο το κοτόπουλο θα μαγειρευτεί πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα και δεν θα στεγνώσει.
Δείτε ακόμα: Γιατί δεν πρέπει να πλένεις το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις
Το απόλυτο τρικ για το πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου
Πρώτα στεγνώνετε και κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου σε λεπτά και ίσου μεγέθους φιλέτα.
Αν δεν έχετε την υπομονή, την τεχνική, ή ένα τόσο καλό μαχαίρι, τότε μη διστάσετε να ζητήστε από τον χασάπη να το κάνει για εσάς.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνετε κάθετες τομές, δημιουργώντας τετράγωνα ή διαμάντια. Με αυτόν τον απλό τρόπο περισσότερη γεύση θα εισχωρήσει στο εσωτερικό.
Πασπαλίστε τα κομμάτια με μείγμα μπαχαρικών, τρίβοντας με τα δάχτυλά σας σε όλα τα σημεία, ή τοποθετήστε τα στήθη σε ένα μπολ ή σακούλα με φερμουάρ και περιχύστε τα με μια απολαυστική μαρινάδα.
Αφήστε τα να μαριναριστούν και μετά σοτάρουμε ή ψήνουμε στον φούρνο ή στη σχάρα, αλλά αρχίζουμε να ελέγχουμε το ψήσιμο πέντε λεπτά νωρίτερα από ό,τι συνήθως.
Bonus tip: Oι μαρινάδες και γενικά η ενίσχυση γεύσης που έχουμε κάνει στο κοτόπουλο με μπαχαρικά και σάλτσες, θα μείνουν πολύ πιο εύκολα στα λεπτοκομμένα μέρη σε σχέση με τα αρχικά χοντρά φιλέτα, πράγμα που μεταφράζεται σε περισσότερη νοστιμιά.
Δείτε ακόμα: Πώς ξεπαγώνουμε σωστά το κοτόπουλο