...

Τι τρώμε την Κυριακή του Πάσχα

Πασχαλινό τραπέζι: Πώς να αποφύγετε δυσπεψία και καούρες

Το οικογενειακό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια με τα κρεατικά να έχουν αναμφίβολα την τιμητική τους μιας και η μακρά νηστεία είναι πλέον παρελθόν.

Η Κυριακή του Πάσχα αποτελεί μια χαρμόσυνη ημέρα για τους Χριστιανούς και μια μέρα παραδοσιακά συνυφασμένη με το οικογενειακό μάζωμα, το πλούσιο τραπέζι και τα γευστικά εδέσματα που πλαισιώνουν τον οβελία και τα λοιπά κρεατικά της σούβλας.

Η ιερή αυτή ημέρα επιβάλει οικογενειακές μαζώξεις, με πρόσωπα και ανθρώπους ολόγυρα από μεγάλα τραπέζια. Το κοκορέτσι, ο οβελίας είτε κατσίκι είτε αρνί, το κοντοσούβλι, τα κρεατικά στα κάρβουνα, το χριστόψωμο, τα κόκκινα βαμμένα αυγά αλλά και οι πράσινες σαλάτες της Λαμπρής έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πασχαλινό τραπέζι.

Δείτε ακόμα: Πώς φτιάχνεται το τέλειο κοκορέτσι

Τι τρώμε την Κυριακή του Πάσχα

Τι τρώμε την Κυριακή του Πάσχα

Πασχαλινό τραπέζι ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα χωρίς ψητά και κρεατικά δεν γίνεται. Ο οβελίας είτε αρνάκι είτε κατσικάκι είναι πάντα ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού, ενώ οι μερακλήδες δεν παραλείπουν να γευτούν και κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, σπληνάντερο, κοντοσούβλι αλλά και λουκάνικα στα κάρβουνα για να ικανοποιηθούν οι γευστικές προτιμήσεις όλων των καλεσμένων.

Βέβαια πέρα από τα καλοψημένα μερακλίδικα κρεατικά, έμφαση δίνουμε και στα συνοδευτικά που πλαισιώνουν αρμονικά την γεύση του ψητού κρέατος.

Οι πατάτες φούρνου είναι μια πρόταση εγγύηση, ένα σουφλέ τυριών στάνταρ θα αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, κάθε είδους πίτες είναι πάντα καλοδεχούμενες από τους καλεσμένους ενώ ιδιαίτερο ρόλο παίζουν και οι σαλάτες με τα χρώματα και τα αρώματά τους να δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο κυριακάτικο τραπέζι της Λαμπρής.

Δείτε ακόμα: Πάσχα 2025: Πώς θα φτιάξετε μαγειρίτσα

Τι τρώμε την Κυριακή του Πάσχα

Οι αλειφές τύπου τυροσαλάτα, τυροκαυτερή, τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για το κρέας, ενώ οι κλασικές σαλάτες με λαχανικά και μυρωδικά προετοιμάζουν το έδαφος για να μην βαρύνει το στομάχι από την κρεατοφαγία των ημερών.

Τέλος, το πασχαλινό τραπέζι μπορεί να κλείσει με ένα ελαφρύ γλύκισμα ή απλά με μια πιατέλα δροσερών ανοιξιάτικων φρούτων. Ένα μιλφέιγ, ένα τιραμισού, ένα γεμιστό τσουρέκι σοκολάτα, ένα κορμός ή ακόμη και ένα παγωτό είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να ολοκληρωθεί το πασχαλινό τραπέζι.

Δείτε ακόμα: Πάσχα 2025: Πώς να φτιάξεις αυτοσχέδιο ηλεκτρικό μηχανισμό για τη σούβλα

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.