Το Πάσχα απέχει μόνο λίγες ημέρες και η Κυριακή του Πάσχα είναι άρρηκτα συνυφασμένη τόσο με το αρνί όσο και με το κοκορέτσι, το όποιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτινής ημέρας, και φυσικά ο πρώτος μεζές, μέχρι να ψηθεί το αρνί.
Οι περισσότεροι προτιμούν να το προμηθευτούν έτοιμο και να γλιτώσουν την ταλαιπωρία, αλλά υπάρχουν και οι μερακλήδες που θέλουν να το φτιάξουν μόνοι τους ακολουθώντας το έθιμο.
Δείτε ακόμα: Πάσχα 2025: Πώς θα φτιάξετε μαγειρίτσα
Πώς φτιάχνεται το τέλειο κοκορέτσι
Φυσικά, για ένα άριστο αποτέλεσμα θα πρέπει τα υλικά να είναι φρέσκα.
Τα έντερα όπως και η συκωταριά πρέπει να είναι από ζώα γάλακτος για να είναι νόστιμα και τρυφερά. Επιπλέον, τα έντερα θα πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα για να μην πικρίσει το κοκορέτσι.
Επιπλέον, δεν είναι ανάγκη να γυρίσουμε τα έντερα, αφού εάν πλυθούν πολύ καλά με άφθονο νερό από μέσα πολλές φορές, δεν υπάρχει κανένας λόγος.
Δείτε ακόμα: Πάσχα 2025: Πώς να μην πάθετε τροφική δηλητηρίαση
Χρησιμοποιούμε ολόκληρη τη συκωταριά και την κόβουμε σε κομμάτια. Τα κομμάτια δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα, ώστε να μη βγει πολύ χοντρό το κοκορέτσι και δεν ψηθεί καλά.
Εφόσον τα κόψετε βάζετε τα μπαχαρικά σάς και τα ανακατεύετε καλά. Έπειτα, τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ και σφιχτά να μην έχουν κενό μεταξύ τούς.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε το έντερο γύρω γύρω σαν σπιράλ μέχρι να το καλύψουμε όλο.
Αναφορικά τώρα με το ψήσιμο, αυτό έχει να κάνει με την προσωπική επιλογή του καθενός, αλλά και με το γεγονός πως κάθε ψησταριά είναι διαφορετική. Παίζει μεγάλο δηλαδή ρόλο αν φυσάει αν είναι ανοιχτή η ψησταριά αν έχετε βάλει πολύ κάρβουνο ή λίγο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κοκορέτσι σας θα είναι έτοιμο μόλις το δείτε και αφρίζει. Έχει έρθει η στιγμή να το βγάλετε από την ψησταριά για να μη στεγνώσει και ξεραθεί.
Δείτε ακόμα: Πώς βάφουμε αυγά με κλωστές – Βήμα βήμα η διαδικασία