...

Τελικά πρέπει να σερβίρουμε το γλυκό που μας έφεραν οι επισκέπτες μας ή όχι;

Αφορμή για παρεξηγήσεις; Τι πρέπει να γίνεται τελικά με το γλυκό που φέρνουν οι καλεσμένοι μας;

γλυκό

Το αν πρέπει ή όχι να σερβίρουμε το γλυκό που μας έφεραν οι επισκέπτες εξαρτάται από την περίσταση, την κοινωνική κουλτούρα και τις προσωπικές προτιμήσεις.

Δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας, αλλά υπάρχουν επιχειρήματα και για τις δύο επιλογές.

Δες εδώ πώς θα οργανώσεις το τέλειο παιδικό πάρτι

γλυκό

Πότε να σερβίρουμε το γλυκό των επισκεπτών

Για να τιμήσουμε την προσφορά τους. Αν κάποιος έφερε ένα γλυκό που θεωρεί ιδιαίτερο ή φτιαγμένο με προσωπικό κόπο, το να το σερβίρουμε δείχνει ευγνωμοσύνη.

Όταν πρόκειται για άτυπη συνάντηση. Αν είμαστε μεταξύ φίλων ή κοντινών συγγενών, το να μοιραστούμε το γλυκό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Αν δεν έχουμε ήδη κάτι έτοιμο. Αν δεν έχουμε προγραμματίσει άλλο κέρασμα, το γλυκό που έφεραν μπορεί να είναι μια καλή λύση.

γλυκό

Πότε ΔΕΝ σερβίρουμε το γλυκό των επισκεπτών

Όταν έχουμε ήδη προγραμματίσει κέρασμα. Ο οικοδεσπότης συνήθως έχει ετοιμάσει κάτι δικό του και δεν είναι υποχρεωμένος να αλλάξει το σχέδιό του.

Για λόγους ευγένειας και σεβασμού. Σε κάποιες παραδόσεις, το δώρο δεν καταναλώνεται μπροστά σε αυτόν που το έφερε, για να μη φανεί ότι δίνουμε έμφαση στο υλικό μέρος της προσφοράς.

Όταν δεν είναι αρκετό για όλους. Αν το γλυκό που έφεραν είναι σε μικρή ποσότητα και δεν φτάνει για όλους, μπορεί να δημιουργηθεί αμηχανία.

Σε πιο επίσημες περιστάσεις. Σε πιο τυπικά τραπέζια ή κοινωνικές εκδηλώσεις, η φιλοξενία είναι οργανωμένη και το γλυκό των επισκεπτών μπορεί να καταναλωθεί αργότερα από την οικογένεια.

Τελικό συμπέρασμα

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Ανάλογα με το πλαίσιο, μπορούμε να επιλέξουμε αν θα σερβίρουμε το γλυκό ή όχι. Σε πιο φιλικές συγκεντρώσεις, η αμεσότητα είναι αποδεκτή. Σε πιο επίσημες ή παραδοσιακές περιστάσεις, συνηθίζεται να μην ανοίγουμε το δώρο αμέσως.

Δες εδώ τι δηλώνει ο τρόπος που τοποθετείς τα μαχαιροπίρουνα στο πιάτο

mm
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακο πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2010 εργάζεται ως Φιλόλογος. Παράλληλα με τη εκπαίδευση και την δια βίου επιμόρφωση, ασχολείται επίσης με θέματα υγείας, ψυχολογίας, γονεϊκοτητας και ό,τι αφορά το παιδί και την οικογένεια.