Η κατάψυξη αποτελεί έναν πολύ εύκολο και βολικό τρόπο, προκειμένου να διατηρήσουμε τα φαγητά, αλλά και για να έχουμε πάντα κάτι για μαγείρεμα ανά πάσα στιγμή.
Τα τρόφιμα που δεν κάνει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα φαγητά τα οποία καλό θα είναι να αποφύγεις να τα τοποθετείς στην κατάψυξη, όπως:
-τηγανητά φαγητά
-μαγειρεμένα ζυμαρικά
-τυρί και γαλακτοκομικά προϊόντα
-καφές
-πατάτες
-αβοκάντο
-σάλτσες που περιέχουν αλεύρι ή άμυλο καλαμποκιού
Τα παραπάνω μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο και να τα καταναλώσεις πριν χαλάσουν.
Δείτε ακόμα: Πως θα διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο με 1 φυσικό συστατικό
Ποια γαλακτοκομικά μπαίνουν στην κατάψυξη;
Τα δοχεία ή οι συσκευασίες που περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να καταψύχνονται, με εξαίρεση το βούτυρο που μπορεί να καταψυχθεί με ασφάλεια για αρκετούς μήνες.
Αντίθετα, η γεύση της μαγιονέζας και η υφή της θα αλλοιωθούν αρκετά αν καταψυχθεί, οπότε καλύτερα να την κρατήσεις στο ψυγείο.
Το ίδιο ισχύει και για το τυρί κρέμα, γιατί θα βγάλει υγρά και θα χαλάσει αισθητά η σύστασή του.
Επιπλέον, τα φρέσκα και τα μαλακά τυριά σίγουρα δεν μπορούν να καταψυχθούν. Επειδή περιέχουν πολύ νερό, η χαμηλή θερμοκρασία θα αλλάξει την υφή και τη γεύση τους.
Παράλληλα, μη σκεφτείτε να βάλετε τα αυγά στην κατάψυξη, αφού αν τα καταψύξετε ολόκληρα, η χαμηλή θερμοκρασία θα προκαλέσει ρωγμές στο κέλυφος και το αυγό θα χαλάσει.
Αυτό, όμως, που μπορείτε να κάνετε είναι να καταψύξετε τα ασπράδια των αυγών. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική.
Δείτε ακόμα: Πως με 3 tips θα διατηρήσεις φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο