Από τα τέλη Μαΐου, τα κεράσια κάνουν την εμφάνισή τους στους πάγκους και γίνονται αμέσως ο πρωταγωνιστής της εποχής.
Γλυκά, δροσερά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αποτελούν ιδανικό σνακ, αλλά και πρώτη ύλη για δροσερά γλυκά. Το μειονέκτημά τους; Χαλάνε πολύ γρήγορα. Με τις σωστές κινήσεις, όμως, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους – ακόμη και για μήνες.
Δείτε Πώς να φτιάξεις το δικό σου φυστικοβούτυρο με 3 μόνο υλικά!
Το πρώτο βήμα μόλις τα αγοράσετε
Η συντήρηση ξεκινά από τη στιγμή που επιστρέφετε στο σπίτι. Απομακρύνετε αμέσως όσα κεράσια έχουν σκούρες κηλίδες ή είναι χτυπημένα. Τα υγιή και άθικτα μπαίνουν στο ψυγείο, εκτός κι αν σκοπεύετε να τα καταναλώσετε άμεσα.
Πλύσιμο με μέτρο
Μην τα πλένετε πριν τα αποθηκεύσετε – η υγρασία τα χαλάει πιο γρήγορα. Πλένετε μόνο όσα πρόκειται να φάτε ή να χρησιμοποιήσετε εκείνη τη στιγμή.

Στο ψυγείο, τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο με χαρτοπετσέτες ανάμεσα στις στρώσεις για να απορροφούν την υγρασία.
Κατάψυξη: η λύση για… χειμωνιάτικα κεράσια
Θέλετε να απολαμβάνετε κεράσια και το φθινόπωρο; Η κατάψυξη είναι η καλύτερη επιλογή.
- Πλύντε τα καλά και πετάξτε όσα έχουν φθορές.
- Απλώστε τα σε ένα ταψί χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους και βάλτε τα για μερικές ώρες στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσουν, μεταφέρετέ τα σε σακουλάκια zip ή δοχεία και ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη.
Δείτε επίσης: Πώς να καθαρίζεις σωστά την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Έτσι, τα κεράσια σας θα παραμείνουν φρέσκα και γευστικά για πολύ περισσότερο, έτοιμα να τα απολαύσετε είτε σκέτα είτε σε γλυκές δημιουργίες.













