Πώς να φτιάξεις το δικό σου φυστικοβούτυρο με 3 μόνο υλικά!

Η πιο απλή συνταγή για το πιο τέλειο σπιτικό φυστικοβούτυρο

φυστικοβούτυρο

Το να φτιάξεις το δικό σου φυστικοβούτυρο είναι μια από τις πιο υγιεινές, οικονομικές και απλές επιλογές που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα.

Αρχικά, έχεις τον απόλυτο έλεγχο στα υλικά, επιλέγοντας μόνο φυστίκια και – αν θέλεις – λίγο αλάτι ή μέλι, αποφεύγοντας έτσι τα πρόσθετα ζάχαρης, τα συντηρητικά και τα ανθυγιεινά έλαια που υπάρχουν συχνά στα έτοιμα προϊόντα. Η γεύση είναι πολύ πιο φρέσκια και έντονη, ενώ μπορείς να το φτιάξεις ακριβώς όπως το θες: κρεμώδες ή τραγανό, σκέτο ή με επιπλέον υλικά όπως κανέλα ή άλλα ξηροκάρπια.

Παράλληλα, είναι οικονομικότερο – αγοράζοντας φυστίκια χύμα μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα με μικρότερο κόστος.

φυστικοβούτυρο

Το καλύτερο; Είναι εξαιρετικά εύκολο: χρειάζεσαι απλώς ένα μπλέντερ και 5-10 λεπτά. Ψήνεις τα φυστίκια (αν είναι άψητα), τα χτυπάς στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα και τα αποθηκεύεις στο ψυγείο. Απλό, γρήγορο και πολύ πιο αγνό από οποιοδήποτε βιομηχανικό προϊόν.

Ακολούθησε κατά γράμμα την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και θα έχεις το τέλειο σπιτικό φυστικοβούτυρο!

Συστατικά

400 γρ. φιστίκια , αλατισμένα
2 κ.σ. φιστικέλαιο
1 κ.σ. κοφτή μέλι

Δες εδώ πώς να αντιμετωπίσεις μια τροφική αλλεργία άμεσα σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

φυστικοβούτυρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια.

Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.

Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστικιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα.

Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα βοηθήσουν να γίνει το φιτικοβούτυρό μας.

Μετά λοιπόν από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και έχει αναπτύξει θερμότητα.

Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5”, ουσιαστικά να κάνει 3 βόλτες.

Το φιστικοβούτυρό μας είναι έτοιμο!

Δες εδώ πώς θα κρατήσεις φρέσκους τους ξηρούς καρπούς