...

Πώς θα φτιάξετε σπιτικές βάφλες που όλοι λατρεύουν

Απίθανες σπιτικές βάφλες για πρωινό, brunch ή κάτι σαν μεσημεριανό

Πώς θα φτιάξετε σπιτικές βάφλες που όλοι λατρεύουν

Οι βάφλες είναι ένα γλυκό ή αλμυρό έδεσμα, που φτιάχνεται από ένα μείγμα αλευριού, αυγών, γάλακτος, ζάχαρης και άλλων συστατικών, το οποίο ψήνεται σε ένα ειδικό σκεύος που λέγεται βαφλιέρα.

Η βαφλιέρα έχει το σχήμα χαρακτηριστικών εγκοπών, οι οποίες δίνουν στις βάφλες το χαρακτηριστικό τους πλέγμα ή «δικτυωτό» σχήμα.

Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορους τρόπους, συνήθως γλυκές ή αλμυρές. Για τις γλυκές βάφλες, συχνά προστίθενται σιρόπι, σοκολάτα, φρούτα, κρέμα ή παγωτό. Για τις αλμυρές βάφλες, μπορεί να χρησιμοποιηθούν τυριά, αλλαντικά ή λαχανικά.

Η συνταγή μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την περιοχή και τις προτιμήσεις, αλλά η βασική διαδικασία παραμένει παρόμοια.

Δείτε ακόμα: Τελικά πρέπει να σερβίρουμε το γλυκό που μας έφεραν οι επισκέπτες μας ή όχι;

Πώς θα φτιάξετε σπιτικές βάφλες που όλοι λατρεύουν

Συνταγή για χρυσαφένιες, αφράτες και γευστικές βάφλες, τέλειες για πρωινό, brunch ή κάτι σαν μεσημεριανό γεύμα.

Υλικά:

-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-2 μεγάλα αυγά
-1 + 3/4 φλιτζάνια γάλα
-1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο

Πώς θα φτιάξετε σπιτικές βάφλες που όλοι λατρεύουν

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε καλά τη βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Θα χρειαστούν περίπου 2-3 λεπτά για κάθε βάφλα, ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές, με σιρόπι σφενδάμου, μερέντα, φρούτα, παγωτό ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Δείτε ακόμα: Γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά και έτοιμο σε 10 λεπτά

Tip 1: Για να είναι πιο αφράτες οι βάφλες, μην ανακατεύετε πολύ το μείγμα.

Tip 2: Προσθέσετε στο «κουρκούτι» κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα.

Avatar of Έλενα Κ.
Η Έλενα εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού από το 2013, έχοντας εμπειρία από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ελλάδα, ενώ παράλληλα διδάσκει και μαθήματα τουρισμού. Της αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζει νέους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και να ανταλλάσσει ιδέες και εμπειρίες! Όλα τα παραπάνω την καθιστούν την απόλυτη tourism expert!