...

Πώς θα «απογειώσεις» τα γεμιστά με αυτό το αναπάντεχο υλικό

Υπάρχει μία διαφορετικά και λίγο διαφορετική συνταγή που θα απογειώσει το καλοκαιρινό φαγητό όλων των Ελλήνων, τα γεμιστά!

Έχεις μπαλκόνι; Δες πώς να φυτέψεις ντομάτες και να τρως όλο το καλοκαίρι!

Μόλις το καλοκαίρι κάνει την εμφάνισή του, εκτός από τις ζέστες και τα μπάνια, κάνουν παρέλαση και τα… γεμιστά! Ναι, καλά κατάλαβες!

Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που μυρίζει Ελλάδα και μας γυρνάει πίσω σε παιδικά καλοκαίρια, γιαγιάδες και φαγητό στο μπαλκόνι.

Ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια, μελιτζάνες… όλα παίρνουν ζωή όταν γεμίζουν! Ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά υποκύπτουν στη μαγεία τους, ενώ οι μεγάλοι τα περιμένουν πώς και πώς στο τραπέζι. Κι ας είναι λίγο μπελαλίδικα, ποιος μπορεί να τους αντισταθεί;

Δείτε Τα 4 πιο θρεπτικά και πιο οικονομικά ψάρια από τον σολομό

Η μάχη των γεμιστών

Βέβαια, τα γεμιστά δεν είναι απλώς φαγητό – είναι και θέμα… κουβέντας! Για κάποιους, όλα είναι δεκτά: με ρύζι, με κιμά, με ό,τι να ‘ναι. Για άλλους όμως, τα πράγματα είναι σοβαρά. Μόνο ντομάτες, μόνο πιπεριές, μόνο με ρύζι ή μόνο με κιμά. Και κάπου εδώ αρχίζει το debate: είσαι με την ομάδα «ορφανά» (δηλαδή, ρύζι σκέτο) ή με τους φαν του κιμά; Γιατί κάποιοι δεν κάνουν πίσω ούτε… μπουκιά!

ΓΕΜΙΣΤΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Κάτι διαφορετικό: Γεμιστά με αυγό!

Και τώρα… twist! Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να κάνεις την ανατροπή, δοκίμασε αυτήν την πανεύκολη και νοστιμότατη εκδοχή: ντομάτες γεμιστές με αυγό. Ούτε ρύζι, ούτε κιμάς. Μόνο αυγό, λίγη κρέμα γάλακτος και ό,τι άλλο βάλει η όρεξή σου!

Μιλάμε για μια γαλλική συνταγή που συνδυάζει απλότητα και νοστιμιά – και είναι ό,τι πρέπει τώρα που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους.

🥄 Συνταγή: Ντομάτες γεμιστές με αυγό
Υλικά

  • 6 μέτριες ή 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 αυγά
  • Λίγη κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Προαιρετικά: τυριά, λουκάνικο, αλλαντικά, φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη, ή ό,τι τραβάει η όρεξή σου!

Δείτε Πόσο υγιεινές είναι οι ελιές και ποιοι ΔΕΝ πρέπει να τρώνε

Εκτέλεση

  • Ετοίμασε τις ντομάτες όπως στα παραδοσιακά γεμιστά: κόβεις το καπάκι, αδειάζεις το εσωτερικό και τις βάζεις στο ταψί.
  • Διάλεξε πώς θες να τις γεμίσεις:
  • Με ολόκληρο αυγό: Αλατοπιπέρωνε το εσωτερικό, βάλε λίγη γέμιση (π.χ. τυρί, κρεμμύδι), και σπάσε από πάνω το αυγό.
  • Με ομελέτα: Χτύπα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, βάλε τα υλικά που θες και γέμισε τις ντομάτες (προσοχή, όχι μέχρι πάνω γιατί φουσκώνουν!).
  • Ψήσε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, σκέπασε με αλουμινόχαρτο.

Avatar of Newsroom E-Howto
Ολα όσα πρέπει να ξέρεις στο Ελληνικό internet