Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δεν πρέπει να τα βάζετε ποτέ στο ψυγείο. Δείτε την λίστα και τι προκαλούν

ΨΥΓΕΙΟ, ΤΡΟΦΙΜΑ

Η κλινική διατροφολόγος Jhanvi Sanghvi προειδοποιεί για τον κίνδυνο τοποθέτησης ορισμένων τροφίμων στο ψυγείο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας και σε δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία.

Τα κρεμμύδια, για παράδειγμα, δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο, διότι η υγρασία μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας, που παράγει μυκοτοξίνες, δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που ενδέχεται να προκαλέσουν εμετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια. Η σωστή αποθήκευσή τους είναι σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι.

Παρόμοιοι κίνδυνοι εντοπίζονται και στο σκόρδο, το οποίο στο ψυγείο μπορεί να βλαστήσει, να γίνει λαστιχένιο, να χάσει τη γεύση του και να αναπτύξει μούχλα και μύκητες που είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Δείτε εδώ Το πανεύκολο τεστ για να καταλάβεις εάν το ελαιόλαδο είναι καλό για το φαγητό σου

ΨΥΓΕΙΟ, ΤΡΟΦΙΜΑ

Οι πατάτες, όταν τοποθετούνται στο ψυγείο, μετατρέπουν το άμυλό τους σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα μια γλυκιά γεύση και αμμώδη υφή. Το μαγείρεμα αυτών των πατατών σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή ακρυλαμιδίου, μιας δυνητικά καρκινογόνου ουσίας.

Επιπλέον, οι μπανάνες δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες διαταράσσουν τη φυσική διαδικασία ωρίμανσης, κάνοντάς τις να μαυρίζουν και να μαλακώνουν.

Το τζίντζερ, επίσης, καλό είναι να αποθηκεύεται εκτός ψυγείου, γιατί η ψύξη το στεγνώνει, μειώνοντας τη φρεσκάδα και τη γεύση του.

Η αποθήκευση αυτών των τροφίμων εκτός ψυγείου, σε κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να διατηρήσει την ποιότητά τους και να αποτρέψει τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jhanvi Sanghvi (@jhanvikanakia)