Πατάτες το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Όλοι λατρεύουν να τρώνε τις πατάτες με κάθε πιθανό τρόπο.
Είτε ψητές είτε τηγανητές, ή σε πουρέ, η πατάτα αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά. Μάλιστα, είναι νόστιμες ακόμα και ως αυτόνομο πιάτο, ενώ παράλληλα λειτουργούν καλά όταν χρησιμοποιούνται και ως το βασικό συστατικό μιας συνταγής -όπως το ογκρατέν.
Οι περισσότερες συνταγές πατάτας απαιτούν να τις Ξεφλουδίσετε και να τις κόψετε σε κύβους ή φέτες. Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει κάποια λεπτά ανάλογα με τον αριθμό των πατατών που απαιτούνται για τη συνταγή.
Πώς θα κερδίσετε χρόνο αποθηκεύοντας τις πατάτες στο ψυγείο μέσα σε νερό
Στην περίπτωση που ψάχνετε ένα έξυπνο κόλπο, προκειμένου να εξοικονομήσετε χρόνο στην κουζίνα, δοκιμάστε την παρακάτω τεχνική:
Καθαρίστε και κόψτε ωμές πατάτες και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις σε ένα δοχείο με νερό στο ψυγείο για να μην μαυρίσουν.
Μπορείτε να κόψετε τις πατάτες έως και 24 ώρες πριν χρειαστεί να τις μαγειρέψετε.
Πατάτες: Η διαδικασία συντήρησης
Ξεκινήστε τρίβοντας τις πατάτες κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό για να απομακρύνετε το χώμα και κόψτε τις σε κύβους, φέτες ή ψιλοκόψτε τις σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μπολ ή αεροστεγές δοχείο και καλύψτε τις εντελώς με κρύο νερό, στη συνέχεια αποθηκεύστε τις στο ψυγείο.
Αυτή η τεχνική λειτουργεί καλύτερα σε ποικιλίες, όπως οι russets, οι Yukon gold και οι γλυκοπατάτες.
Μόλις έρθει η ώρα να μαγειρέψετε με τις πατάτες, σουρώστε και ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό. Το διπλό πλύσιμο των πατατών με νερό θα αφαιρέσει το περιττό άμυλο, το οποίο θα τις βοηθήσει να γίνουν ιδιαίτερα τραγανές όταν ψηθούν ή τηγανιστούν.
Είτε, λοιπόν, προσπαθείτε να κερδίσετε χρόνο στο μαγείρεμα για ένα μεγάλο δείπνο, είτε απλώς θέλετε να είστε σε θέση να φτιάξετε ένα γρήγορο πιάτο, θα είστε χαρούμενοι που έχετε κομμένες πατάτες στο ψυγείο.
Και μόλις συμπεριλάβετε τη συγκεκριμένη τεχνική στη δική σας ρουτίνα, θα αναρωτιέστε γιατί δεν σκεφτήκατε ποτέ να το κάνετε νωρίτερα.
Δείτε ακόμα: Πώς ξεπαγώνουμε σωστά το κοτόπουλο