...

Φτιάξε κι εσύ την viral ομελέτα του ενός λεπτού

Η πιο γρήγορη και εύκολη ομελέτα που μπορείς να κάνεις

αυγά

Η συνταγή που έγινε viral μέσα σε λίγες μέρες, υπόσχεται μια αφράτη, σχεδόν “Michelin-level” ομελέτα σε μόλις 40 δευτερόλεπτα. Ναι, καλά διάβασες: ούτε τηγάνι, ούτε λάδια, ούτε πλύσιμο σκευών.

Όλοι έχουμε ζήσει εκείνο το πρωινό όπου το μόνο που προλαβαίνεις είναι να κοιτάξεις απογοητευμένος τον καφέ σου και να σκεφτείς «άντε πάλι δημητριακά». Ε, λοιπόν, ο διάσημος σεφ και φιλάνθρωπος José Andrés φαίνεται πως βρήκε τη λύση — και μάλιστα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Από το lockdown στο Joe Rogan

Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των lockdowns, όταν ο Andrés προσπαθούσε να ταΐσει την οικογένειά του χωρίς να μετατρέψει την κουζίνα σε πεδίο μάχης.

Όταν αργότερα εμφανίστηκε στο podcast The Joe Rogan Experience, μίλησε ενθουσιασμένος για τη νέα του ανακάλυψη, την οποία αποκάλεσε —χωρίς καθόλου υπερβολή— «την καλύτερη ομελέτα στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Κι όμως, η μαγεία της βρίσκεται στην απλότητα.

Δείτε εδώ το μυστικό για να ξεφλουδίζετε πανεύκολα τα βραστά αυγά

αυγά

Μόνο δύο υλικά (και λίγη πίστη)

Η διαδικασία είναι σχεδόν γελοία:

Παίρνεις ένα αυγό,

προσθέτεις μια γενναιόδωρη κουταλιά μαγιονέζας,

χτυπάς ελαφρά το μείγμα,

και το βάζεις σε ένα μικρό μπολ για μικροκύματα (τύπου κεραμικό ramekin).

Το ψήνεις για 30 έως 40 δευτερόλεπτα, και… αυτό ήταν!

Το αποτέλεσμα είναι μια ομελέτα αφράτη, ελαφριά, χωρίς τη γνωστή λαστιχένια υφή των μικροκυμάτων. Ο Andrés ορκίζεται ότι είναι η αγαπημένη του στον κόσμο — κι ειλικρινά, αν βιάζεσαι το πρωί, δύσκολα θα διαφωνήσεις.

αυγά

Γιατί λειτουργεί;

Η μαγιονέζα παίζει τον ρόλο του «μαγειρικού cheat code»: προσθέτει λίπος και σταθεροποιεί το αυγό, κρατώντας το μαλακό και αφράτο.

Στην ουσία, δίνεις στο αυγό… επιπλέον αυγό και λάδι.

Το αποτέλεσμα θυμίζει κάτι ανάμεσα σε soufflé και Starbucks egg bites, αλλά γίνεται τόσο γρήγορα που σχεδόν δεν προλαβαίνεις να πεις «μπιπ».

Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται πλύσιμο — ένα μπολ, ένα πιρούνι, και είσαι έτοιμος.

Η ετυμηγορία

Όχι, δεν είναι το γαστρονομικό θαύμα του αιώνα. Αλλά είναι η πιο βολική, πιο “έξυπνη” ομελέτα που μπορείς να φτιάξεις με δύο κινήσεις.
Για πρωινά που δεν έχεις χρόνο ούτε να αναπνεύσεις, η «ομελέτα του ενός λεπτού» είναι αυτό που χρειαζόσουν χωρίς να το ξέρεις.

Μπορεί να μην σε κάνει Michelin chef, αλλά σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις λίγο σαν τον José Andrés — και αυτό, για ένα πρωινό με μαγιονέζα και μικροκύματα, δεν είναι καθόλου λίγο.

Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε τα τέλεια αυγά ποσέ

 

mm
Ολα όσα πρέπει να ξέρεις στο Ελληνικό internet