...

Πώς να φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ

Τα αυγά ποσέ είναι δημοφιλή σε πολλές κουζίνες

Πώς να φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ

Τα αυγά ποσέ είναι αυγά που έχουν μαγειρευτεί σε νερό που βρίσκεται σε βρασμό ή σχεδόν σε βρασμό.

Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στο ασπράδι να σφίξει και να καλύψει το κρόκο, διατηρώντας τον μαλακό και υγρό μέσα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αυγό με ελαστικό ασπράδι, ενώ ο κρόκος παραμένει υγρός και ελαφρώς ρευστός.

Τα αυγά ποσέ είναι δημοφιλή σε πολλές κουζίνες, συχνά χρησιμοποιούνται για να συνοδεύσουν τοστ, σαλάτες ή πιάτα.

Είναι μια υγιεινή επιλογή, καθώς δεν απαιτεί λάδι ή βούτυρο για το μαγείρεμα, διατηρώντας τα θρεπτικά στοιχεία του αυγού, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Δείτε ακόμα: Πώς να μην σπάνε τα πασχαλινά αυγά κατά το βράσιμο

Πώς να φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ

Πώς να φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ

-Κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι μεμβράνης περίπου 20 εκ. x 20 εκ.

-Λαδώστε ελαφρά για να μην κολλήσει το αυγό και τοποθετήστε μέσα το αυγό πολύ προσεκτικά.

-Στριφογυρίστε τη μεμβράνη γύρω από το αυγό απαλά ώστε να κλείσει καλά και σφραγίστε με ένα μανταλάκι.

-Βάλτε ένα μπολ με βραστό νερό σε μπεν μαρί και τοποθετήστε το τσαντάκι με το αυγό μέσα στο μπολ.

-Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.

-Βγάλτε τη μεμβράνη με το αυγό από το νερό και αφαιρέστε το μανταλάκι ρούχων.

-Τοποθετήστε το αυγό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Δείτε ακόμα: Εσύ ξέρεις τι σημαίνουν οι κωδικοί πάνω στα αυγά; Ποια να αποφεύγεις!

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.