Τα αυγά ποσέ είναι αυγά που έχουν μαγειρευτεί σε νερό που βρίσκεται σε βρασμό ή σχεδόν σε βρασμό.
Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στο ασπράδι να σφίξει και να καλύψει το κρόκο, διατηρώντας τον μαλακό και υγρό μέσα.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αυγό με ελαστικό ασπράδι, ενώ ο κρόκος παραμένει υγρός και ελαφρώς ρευστός.
Τα αυγά ποσέ είναι δημοφιλή σε πολλές κουζίνες, συχνά χρησιμοποιούνται για να συνοδεύσουν τοστ, σαλάτες ή πιάτα.
Είναι μια υγιεινή επιλογή, καθώς δεν απαιτεί λάδι ή βούτυρο για το μαγείρεμα, διατηρώντας τα θρεπτικά στοιχεία του αυγού, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Δείτε ακόμα: Πώς να μην σπάνε τα πασχαλινά αυγά κατά το βράσιμο
Πώς να φτιάξετε τέλεια αυγά ποσέ
-Κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι μεμβράνης περίπου 20 εκ. x 20 εκ.
-Λαδώστε ελαφρά για να μην κολλήσει το αυγό και τοποθετήστε μέσα το αυγό πολύ προσεκτικά.
-Στριφογυρίστε τη μεμβράνη γύρω από το αυγό απαλά ώστε να κλείσει καλά και σφραγίστε με ένα μανταλάκι.
-Βάλτε ένα μπολ με βραστό νερό σε μπεν μαρί και τοποθετήστε το τσαντάκι με το αυγό μέσα στο μπολ.
-Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
-Βγάλτε τη μεμβράνη με το αυγό από το νερό και αφαιρέστε το μανταλάκι ρούχων.
-Τοποθετήστε το αυγό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Δείτε ακόμα: Εσύ ξέρεις τι σημαίνουν οι κωδικοί πάνω στα αυγά; Ποια να αποφεύγεις!