Το υποτιμημένο φρούτο που πρέπει να τρώμε περισσότερο

5 πολύ σημαντικοί λόγοι για να τρώτε περισσότερα πράσινα φρούτα και να βελτιώσετε την υγεία σας

Το υποτιμημένο φρούτο που πρέπει να τρώμε περισσότερο

Όλοι γνωρίζουν πως τα φρούτα αποτελούν μία από τις πιο θρεπτικές και απαραίτητες τροφές για τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αλλά και για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας.

Όλα τα φρούτα είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να καταναλώνουμε πάνω από 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως.

Δείτε ακόμα: Ποια φρούτα είναι καλύτερο να τρως αν έχεις διαβήτη

Το υποτιμημένο φρούτο που πρέπει να τρώμε περισσότερο

Τα αχλάδια είναι ένα γλυκό φρούτο, λίγο μικρότερο σε μέγεθος από ένα μήλο και παρότι δεν είναι τόσο δημοφιλές, εντούτοις θα πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας για πολλούς λόγους.

1. Ισορροπημένη διατροφή

Τα αχλάδια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό που σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι.

2. Υγεία του εντέρου

Τα αχλάδια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων ινών. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για τη σημασία των φυτικών ινών και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην υγεία της μικροχλωρίδας του εντέρου και στην πρόληψη της παχυσαρκίας και διαβήτης τύπου 2.

3. Μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Μια μελέτη που εξετάζει τα οφέλη των φλαβονοειδών, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκυανινών που βρίσκονται σε φρούτα όπως τα αχλάδια, δείχνει ότι η τακτική τους κατανάλωση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Το υποτιμημένο φρούτο που πρέπει να τρώμε περισσότερο

4. Υγεία της καρδιάς

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε ευεργετικά φλαβονοειδή που υποστηρίζουν την καρδιά βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Μάλιστα, μελέτη που εξέτασε την πρόσληψη αχλαδιών, διαπίστωσε συσχέτιση με βελτιωμένα λιπίδια του αίματος στις γυναίκες, υποδηλώνοντας ότι μια διατροφή πλούσια σε αυτές τις φυτικές ενώσεις μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία.

Περαιτέρω μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και ειδικότερα φρούτων όπως το μήλο και τα αχλάδια, σχετίζεται με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού και μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.

5. Προστατευτικές ιδιότητες κατά του καρκίνου

Το αχλάδι είναι πλούσιο σε προστατευτικές φυτικές ενώσεις -όπως οι ανθοκυανίνες και το κινναμωμικό οξύ-, ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από ορισμένους καρκίνους.

Διατροφικά οφέλη

Μια μερίδα 80g παρέχει:

-34 Kcal / 146 KJ

-0,2 g πρωτεΐνης

-0,1 γρ λίπος

-8,7 γρ υδατάνθρακες

-2,2 γρ φυτικές ίνες

-84 mg καλίου

Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίσεις το πιο «βρώμικο» φρούτο

Αχλάδια και αλλεργίες

Κάποιοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα αχλάδια. Τα σημάδια μιας αλλεργίας συνήθως αναπτύσσονται μέσα σε λίγα λεπτά και μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό στο στόμα ή το λαιμό, κόκκινα εξανθήματα στο δέρμα ή βήχα και θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας εάν εμφανίσετε ανεπιθύμητη αντίδραση.

Παράλληλα, τα αχλάδια έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και σορβιτόλη, φυσικά σάκχαρα που μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να απορροφήσουν.

Σε αυτά τα άτομα τα αχλάδια μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα που μοιάζουν με του ευερέθιστου εντέρου.

Δείτε ακόμα: To εξωτικό φρούτο που «εκτοξεύει» τη λίμπιντο

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.