...

Το μέγα λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε ρύζι

Ρύζι: Το σωστό ξέπλυμα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη γεύση και την υφή του.

Το μέγα λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε ρύζι

Το ρύζι είναι μονοκοτυλήδονο φυτό της οικογένειας των Ποοειδών ή Αγρωστωδών, που απαντάται σε δύο είδη με καταγωγή από την τροπική και υποτροπική Νότια Ασία και την Αφρική.

Το ρύζι είναι ένα από τα βασικά διατροφικά είδη της ανθρωπότητας: τα δυο είδη του αποτελούν το ένα πέμπτο των συνολικά καταναλισκόμενων θερμίδων παγκοσμίως.

Συνεπώς, το ρύζι αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά τρόφιμα διεθνώς, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι το μαγειρεύουν με λάθος τρόπο.

Παρότι μοιάζει μια απλή διαδικασία, εντούτοις υπάρχει ένα κρίσιμο βήμα που συχνά παραλείπεται και επηρεάζει αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Τι να φας και τι όχι όταν σε ενοχλεί το στομάχι

Το μέγα λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε ρύζι

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν ξεπλένουν το ρύζι πριν το βράσουν. Το ακατέργαστο ρύζι περιέχει περίσσεια αμύλου που, αν δεν ξεπλυθεί, κάνει το τελικό φαγητό πιο κολλώδες και λιγότερο αφράτο.

Το άμυλο δημιουργεί ένα παχύρρευστο υγρό στο νερό, που καταλήγει να κάνει τους κόκκους να κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε ακόμα: Οι τροφές που πλένετε με λάθος τρόπο

Το μέγα λάθος που κάνουμε όταν φτιάχνουμε ρύζι

Ποια η σωστή μέθοδος βρασμού του ρυζιού

Ξέπλυμα: Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετέ το με κρύο νερό 3-4 φορές, μέχρι το νερό να βγαίνει διαυγές.

Μούλιασμα: Ανάλογα με την ποικιλία, μπορείτε να μουλιάσετε το ρύζι για 20-30 λεπτά πριν το βράσιμο, κάτι που βοηθά τους κόκκους να απορροφήσουν νερό ομοιόμορφα.

Αναλογία νερού: Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη αναλογία νερού ανάλογα με τον τύπο του ρυζιού

Μαγείρεμα: Βράστε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά και μην ανακατεύετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, για να μη σπάσουν οι κόκκοι.

Ξεκούραση: Αφού κλείσετε τη φωτιά, αφήστε το ρύζι να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε, ώστε να απορροφήσει όλη την υγρασία.

Το σωστό ξέπλυμα και η κατάλληλη προετοιμασία του ρυζιού κάνουν τεράστια διαφορά στην υφή και τη γεύση του. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα μπορείτε να μαγειρεύετε τέλειο απολαυστικό ρύζι κάθε φορά!

Δείτε ακόμα: Υγρός… χρυσός το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.