...

Πώς θα ξεφλουδίσετε στο «πι και φι» πιπεριές

Υπάρχουν εύκολα hacks που αν τα ακολουθήσετε θα μπορείτε να ξεφλουδίζετε τις πιπεριές στο πι και φι.

Πώς θα ξεφλουδίσετε στο «πι και φι» πιπεριές 2

Οι πιπεριές είναι πραγματικά οι βασίλισσες του καλοκαιριού! Από τις πράσινες μέχρι τις κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί, γλυκές ή καυτερές, πάντα βρίσκονται σε κάθε συνταγή για να δώσουν χρώμα και γεύση στα φαγητά μας.

Όλοι τις αγαπάμε, αλλά υπάρχει ένα μικρό θέμα με τον φλοιό τους. Ειδικά όταν τις μαγειρεύουμε, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να τις φάμε άνετα, ειδικά αν έχουμε ευαίσθητο στομάχι ή αν τα μικρά παιδιά δεν τις αντέχουν.

Δείτε εδώ Πιπίλα: Πώς να την κόψει το παιδί

Μην ανησυχείτε όμως! Εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να ξεφορτωθείτε τον φλοιό της πιπεριάς.

Στο μπάρμπεκιου

Η πιο εύκολη μέθοδος! Βάλτε τις πιπεριές στη σχάρα για να ψηθούν μέχρι να μαυρίσουν λίγο. Μετά, βάλτε τις σε μια σακούλα zip-lock και κλείστε τη. Η υγρασία θα βοηθήσει να ξεκολλήσει ο φλοιός.

Με μικροκύματα

Η πιο γρήγορη επιλογή για όταν βιάζεστε! Κόψτε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε τις για 2-3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων, σκεπασμένες με μεμβράνη. Όταν κρυώσουν, ο φλοιός θα φύγει πολύ εύκολα.

Έτσι, οι πιπεριές σας θα είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε χωρίς κανένα άγχος!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Στον φούρνο

Αν θέλετε κάτι πιο “ψαγμένο”, ψήστε τις πιπεριές στους 180°C για 30 λεπτά. Θα αποκτήσουν μια ωραία καπνιστή γεύση και ο φλοιός θα βγει εύκολα όταν τις βγάλετε από το φούρνο.

Δείτε Πώς να μην «πιτσιλάει» το λάδι στο τηγάνισμα

Αν είναι ωμή

Βυθίστε τις πιπεριές σε καυτό νερό για 5-10 λεπτά και μετά βάλτε τις σε κρύο νερό. Η αλλαγή θερμοκρασίας βοηθάει τον φλοιό να βγει πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή για τα περισσότερα μέρη και τελειώστε με το μαχαίρι.

Avatar of Newsroom E-Howto
Ολα όσα πρέπει να ξέρεις στο Ελληνικό internet