Κάθε πρωί επισκεπτόμαστε τον φούρνο της γειτονιάς, προκειμένου να προμηθευτούμε φρέσκο ψωμί, το οποίο συνοδεύει πολλά γεύματά μας, από πρωινό μέχρι λαδερά φαγητά και σαλάτες.
Την πρώτη ημέρα, απολαμβάνουμε να τρώμε την κόρα του ψωμιού που είναι τραγανή, καθώς και την ψίχα που είναι αφράτη. Ωστόσο, το ψωμί που περισσεύει μετά από δύο ημέρες γίνεται σκληρό και μπαγιάτικο, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να το καταναλώσουμε με την ίδια λαχτάρα και πολλές φορές να το πετάμε στα σκουπίδια.
Δείτε ακόμα: Πως να μην ξεραίνεται το κομμένο ψωμί
Πώς θα κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί ξανά φρέσκο
Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Στη συνέχεια, πρέπει να βρέξετε το ψωμί κάτω από το νερό της βρύσης, προσέχοντας ωστόσο να μην μουλιάσει.
Ακολούθως, τοποθετήστε το ψωμί στον φούρνο για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει ξανά τραγανή η κόρα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το ψωμί στον φούρνο μικροκυμάτων, για πιο γρήγορη λύση. Τυλίξτε το ψωμί με μια νωπή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
Έπειτα, βάλτε το ψωμί στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-20 δευτερόλεπτα. Ελέγξτε αν έχει μαλακώσει αρκετά, κι αν χρειάζεται, επαναλάβετε την διαδικασία για λίγα δευτερόλεπτα.
Όπως θα διαπιστώσετε, με αυτό το απίστευτο κόλπο, το ψωμί θα ανακτήσει την τραγανή υφή του, λες και μόλις το αγοράσετε από τον φούρνο της γειτονιάς σας.
Δείτε ακόμα: Πώς θα κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί ξανά φρέσκο;