Το ψωμί συνοδεύει όλα τα γεύματα μας, στις σαλάτες και τα αγαπημένα λαδερά φαγητά.
Εννοείται πως χρησιμοποιούμε το ψωμί και για το πρωινό μας, αλείφοντας το με βούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα.
Αναμφίβολα, το φρέσκο ψωμί μυρίζει υπέροχα και η υφή του είναι μαλακή. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεραίνεται η άκρη του, όταν το κόβουμε σε φέτες για το φαγητό μας.
Προκειμένου, λοιπόν, να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί της προηγούμενης ημέρας, υπάρχουν δύο χρήσιμα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αναλλοίωτη την υφή του.
Πως να μην ξεραίνεται το κομμένο ψωμί
Χρησιμοποιήστε νάιλον σακούλα, ώστε η άκρη του ψωμιού να μην ξεραίνεται.
Χρησιμοποιήστε τη για να τυλίξτε όλη την εκτεθειμένη άκρη του ψωμιού. Έτσι, θα διατηρηθεί απαλή και υγρή. Προκειμένου, όμως, να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει πρώτα να βγάλετε όλο τον αέρα από τη νάιλον σακούλα για να μείνει το ψωμί φρέσκο.
Πως να μην ξεραίνεται το κομμένο ψωμί
Σύμφωνα με τους αρτοποιούς υπάρχει ακόμη μια πρακτική λύση. Μπορείτε απλά να τυλίξετε το ψωμί με μια βαμβακερή πετσέτα και έτσι το ψωμί θα μείνει φρέσκο.
Δείτε ακόμα: Φτιάξε τυρί μόνος σου με 1 υλικό και 3 κινήσεις