Αν είστε λάτρης του μουσακά με ζουμερό κιμά, αρωματικά λαχανικά και την πιο τέλεια κρέμα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω ελαφριά συνταγή.
Με αυτή την εναλλακτική του διάσημου αυτού φαγητού, δεν θα λιποθυμάτε μετά από κάθε γεύμα καθώς είναι απολαυστικότατος αλλά και ελαφρύς ταυτόχρονα, αφού ολόκληρο – ΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ- το ταψί της συνταγής έχει μόνο 850 θερμίδες.
Δείτε αναλύτικά την συνταγή
Δες εδώ το κόλπο για τον πιο μαλακό κιμά που έχεις δοκιμάσει
Μουσακάς διατροφικός
Υλικά:
200 γρ πατάτα
400 γρ μελιτζάνα
200 γρ μοσχάρι (~400 γρ μαζί με τη ντομάτα απο έτοιμο μαγειρεμένο κιμά)
400 γρ γιαούρτι 0%
50 γρ Adoro light
1 αυγό( προαιρετικά για τη μπεσαμελ)
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε τα λαχανικά:
Κόβετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες τις οποίες έχετε βράσει λιγο σε χοντρές φέτες. Τις τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μαγειρέψτε τον κιμα:
Αχνίζετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τον κιμά και τον γυρίζετε μερικές φορές να ξεχωρίσει. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά, λίγο νερό άν χρειάζεται και τα αφήνετε να βράσουν.
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ γιαουρτιού:
Ανακατεύετε το γιαούρτι, το τυρί, το αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο.
Στρώνετε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τον κιμά, την μπεσαμέλ και την παρμεζάνα.
Ψήνετε το μουσακά σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Δείτε και το σχετικό βίντεο της συνταγής:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δες εδώ πώς θα σώσεις το φαγητό που έκανες λύσσα στο αλάτι