Αν θέλεις να φτιάξεις γρήγορο και αφράτο ψωμί χωρίς φούρνο, το τηγάνι είναι η τέλεια λύση!
Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά για πιο μαλακή ζύμη)
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις τα πεντανόστιμα και αφράτα mini κουλούρια Θεσσαλονίκης
Διαδικασία:
Αναμείξετε τα στερεά υλικά:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Πρόσθεσε το νερό:
Ρίξε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζύμωσε με τα χέρια σου μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο αλεύρι.
Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί:
Σκέπασε το μπολ με μια πετσέτα και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Χώρισε και πλάσε:
Χώρισε τη ζύμη σε 4-6 μπαλίτσες και πλάσε τις σε πλακέ στρογγυλά πιτάκια (περίπου 1 εκ. πάχος).
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις αυθεντικό ρακόμελο στο σπίτι
Τηγάνισμα:
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Άλειψε ελαφρά το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Ψήσε τα πιτάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν ελαφρώς.
Σερβίρισμα:
Απόλαυσέ τα ζεστά με μέλι, τυρί, αλείμματα ή ακόμα και σαν συνοδευτικό φαγητού.
Συμβουλές:
Μπορείς να προσθέσεις μυρωδικά (όπως ρίγανη ή δεντρολίβανο) στη ζύμη για περισσότερο άρωμα.
Εάν τα θέλεις πιο τραγανά, ψήσε τα λίγο παραπάνω σε χαμηλή φωτιά.
Καλή απόλαυση!
Δες εδώ το κόλπο για να μην σου κόψει η σπιτική μαγιονέζα