...

Πώς θα φτιάξεις εύκολα ψωμί στο τηγάνι

Φτιάξε πανεύκολα ψωμί στο τηγάνι

ψωμί

Αν θέλεις να φτιάξεις γρήγορο και αφράτο ψωμί χωρίς φούρνο, το τηγάνι είναι η τέλεια λύση!

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (προαιρετικά για πιο μαλακή ζύμη)

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις τα πεντανόστιμα και αφράτα mini κουλούρια Θεσσαλονίκης

ψωμί

Διαδικασία:

Αναμείξετε τα στερεά υλικά:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Πρόσθεσε το νερό:

Ρίξε σταδιακά το χλιαρό νερό και ζύμωσε με τα χέρια σου μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο αλεύρι.
Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί:

Σκέπασε το μπολ με μια πετσέτα και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

Χώρισε και πλάσε:

Χώρισε τη ζύμη σε 4-6 μπαλίτσες και πλάσε τις σε πλακέ στρογγυλά πιτάκια (περίπου 1 εκ. πάχος).

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις αυθεντικό ρακόμελο στο σπίτι

ψωμί

Τηγάνισμα:

Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Άλειψε ελαφρά το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Ψήσε τα πιτάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν ελαφρώς.

Σερβίρισμα:

Απόλαυσέ τα ζεστά με μέλι, τυρί, αλείμματα ή ακόμα και σαν συνοδευτικό φαγητού.

Συμβουλές:
Μπορείς να προσθέσεις μυρωδικά (όπως ρίγανη ή δεντρολίβανο) στη ζύμη για περισσότερο άρωμα.
Εάν τα θέλεις πιο τραγανά, ψήσε τα λίγο παραπάνω σε χαμηλή φωτιά.

Καλή απόλαυση!

Δες εδώ το κόλπο για να μην σου κόψει η σπιτική μαγιονέζα

Avatar of Newsroom E-Howto
Ολα όσα πρέπει να ξέρεις στο Ελληνικό internet