Τα mini κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι μια λαχταριστή επιλογή για πρωινό ή σνακ, ακόμη και για κολατσιό στο σχολείο.
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να μοιάζουν με ψωμάκια, όμως είναι πολύ γλυκά και έχουν ιδιαίτερη γεύση, εξαιτίας του ζαχαρόνερου και του σουσαμιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλά κουλούρια Θεσσαλονίκης έχουν τραγανή κόρα αλλά πολύ αφράτη και μαλακή ψίχα.
Τα παιδιά θέλουν να τα παίρνουν για σχολικό κολατσιό, αφού είναι υγιεινά αλλά και πεντανόστιμα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια πολλές μανούλες φτιάχνουν μικρά σαντουιτσάκια με Mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης.
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε Mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης για κάθε περίσταση.
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις υγιεινά σνακ για το σχολείο
Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή:
Υλικά
νερό 500 ml χλιαρό
ξερή μαγιά 2 φακελάκια
ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
ταχίνι 1 κουταλιά της σούπας
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό (ίσως και παραπάνω)
Για το ζαχαρόνερο
νερό 1 μπολ χλιαρό
ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
Για το πασπάλισμα
σουσαμι – κατά βούληση
Εκτέλεση για τα Mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης για κολατσιό στο σχολείο
Προετοιμασία της ζύμης
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό νερό, μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι, το ταχίνι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το ρίχνουμε τελευταίο και σταδιακά. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας, μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη, εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Σχηματισμός κουλουριών
Όταν είναι έτοιμη την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια των 45 γραμμαρίων και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι. Ενώνουμε το κάθε κορδόνι για να κάνουμε έναν κύκλο. Βουτάμε το κάθε κουλούρι στο ζαχαρόνερό που φτιάξαμε ανακατεύοντας το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
Έπειτα τα περνάμε από το σουσάμι.
Ψήσιμο
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου.
Δες εδώ ποια πατατάκια είναι πιο υγιεινά
Tips για τα mini κουλουράκια Θεσσαλονίκης
Αν θέλετε πιο αφράτα κουλούρια, αφήστε τα να φουσκώσουν για 10-15 λεπτά πριν τα ψήσετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο σουσάμι ή να προσθέσετε σπόρους chia για έξτρα γεύση και εμφάνιση.
Καλή επιτυχία!
Δες εδώ ποιες τροφές βοηθούν στην ρύθμιση του ύπνου