Πώς να ξεφορτωθείς το λίπος από τo πυρέξ

Το απόλυτο «μυστικό» για να καθαρίσετε εύκολα το λίπος από τo πυρέξ βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας

Είναι γεγονός πως το μαγείρεμα με πυρίμαχα σκεύη πυρέξ προσφέρει μεγάλη άνεση και ευελιξία.

Ωστόσο, τα επίμονα λίπη συχνά αμαυρώνουν την άψογη εμφάνιση των γυάλινων πυρίμαχων σκευών και ο σωστός καθαρισμός αποτελεί πρόκληση.

Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίσεις τα ταψιά φούρνου στο «άψε σβήσε»

Πώς να ξεφορτωθείς το λίπος από τo πυρέξ

Αν ψάχνεις έναν οικολογικό και αποτελεσματικό τρόπο να καθαρίσεις τα γυάλινα πυρίμαχα σκεύη σας, τότε η λύση βρίσκεται ήδη στα ντουλάπια σου! Ο συνδυασμός κορν φλάουρ και ξυδιού κατά του λίπους μπορεί να κάνει θαύματα.

Ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα:

  1. Θα χρειαστείς 1 κουταλάκι του γλυκού από άμυλο καλαμποκιού, ξύδι και νερό.
  2. Φτιάξε έναν πυκνό πολτό αναμειγνύοντας το άμυλο καλαμποκιού, το ξύδι και το νερό μέσα στο ταψί πυρέξ που θέλεις να καθαρίσεις. Το άμυλο λειτουργεί ως απορροφητικό και το ξύδι διασπάει το λίπος.
  3. Εφάρμοσε τον πολτό σε όλες τις λιπαρές επιφάνειες του πυρέξ και άφησε τον να δράσει για μερικά λεπτά, ώστε να διασπάσει τους επίμονους λεκέδες.
  4. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό σφουγγάρι ή βούρτσα για να τρίψεις απαλά τις λιπαρές περιοχές.
  5. Ξέπλυνε καλά το σκεύος με άφθονο ζεστό νερό για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα του πολτού και του λίπους.

Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα! Με αυτήν την απλή και οικολογική μέθοδο, έχεις τον τρόπο να ξεφορτωθείς εύκολα και ανέξοδα τους επίμονους λεκέδες λίπους και να διατηρήσεις τα γυάλινα σκεύη σαν καινούργια για πολλά χρόνια.

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο και στην κατάψυξή σας

Exit mobile version