...

Πώς να μαλακώσετε όσπρια σε 1 ώρα χωρίς μούλιασμα

Υπάρχει ένα hack που θα σε βοηθήσει να μαλακώσει όσπρια σε μία ώρα χωρίς να χρειάζεται να τα μουλιάσεις.

Πώς να μαλακώσετε όσπρια σε 1 ώρα χωρίς μούλιασμα όσπρια

Το μούλιασμα στα όσπρια διαρκεί συνήθως τουλάχιστον 12 ώρες. Αν όμως ξεχάσατε να τα προετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα, υπάρχει ένας απλός τρόπος να τα μαλακώσετε μέσα σε μόλις μία ώρα.

Γρήγορη μέθοδος με την κατσαρόλα

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιταχύνετε τη διαδικασία:

  • Τοποθετήστε τα όσπρια (π.χ. φασόλια ή ρεβίθια) σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
  • Βράστε τα για 5 λεπτά.
  • Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα να σταθούν στο ζεστό νερό για 1 ώρα.
  • Στραγγίστε τα και συνεχίστε το μαγείρεμα σύμφωνα με τη συνταγή σας.

Δείτε Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Χρήσιμες συμβουλές για το μαγείρεμα των οσπρίων

Μην αναμιγνύετε διαφορετικά όσπρια, καθώς έχουν διαφορετικούς χρόνους βρασμού. Για παράδειγμα, οι φακές και οι γίγαντες δεν βράζουν σωστά μαζί.

Πάντα να τα καθαρίζετε και να τα ξεπλένετε καλά πριν το μαγείρεμα, ώστε να απομακρύνετε ξένα σώματα, όπως πετραδάκια ή χαλασμένους σπόρους.

Αν κάποια όσπρια επιπλέουν στο νερό, απορρίψτε τα, καθώς είναι πιθανό να είναι κούφια και χαλασμένα.

ΟΣΠΡΙΑ

Ρίξατε παραπάνω αλάτι; Μια πατάτα στην κατσαρόλα θα απορροφήσει το περιττό αλάτι.

Αποφύγετε την αλλαγή νερού πολλές φορές, καθώς έτσι μειώνονται τα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο ισχύει και για το ξάφρισμα κατά το βράσιμο.

Χρησιμοποιείτε φρέσκα όσπρια, γιατί όσο παλιώνουν, δυσκολεύονται να βράσουν και μπορεί να αναπτύξουν παράσιτα.

Αποθηκεύστε τα σωστά σε ξηρό και δροσερό μέρος, κατά προτίμηση σε υφασμάτινες σακούλες για να αναπνέουν.

Δείτε Πλυντήριο: Σκόνη, υγρό ή κάψουλα;

Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό κατά το μαγείρεμα, βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό, ώστε να μην διακοπεί ο βρασμός.

Για μαγείρεμα στο φούρνο (π.χ. γίγαντες ή ρεβίθια), βράστε πρώτα τα όσπρια, ώστε να γίνουν πιο μαλακά και ζουμερά.

Για ξερά κουκιά, μουλιάστε τα από το προηγούμενο βράδυ, αφαιρέστε το μαύρο μάτι, βράστε για 1 ώρα και συνεχίστε το μαγείρεμα.

 

Avatar of Newsroom E-Howto
Ολα όσα πρέπει να ξέρεις στο Ελληνικό internet