...

Πώς να μαγειρέψεις το σπανάκι μέσα σε λίγα λεπτά

3 εύκολοι τρόποι για να μαγειρέψετε το σπανάκι σε λίγα λεπτά

Πώς να μαγειρέψεις το σπανάκι μέσα σε λίγα λεπτά

Το σπανάκι αποτελεί μια πραγματική διατροφική υπερδύναμη, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Το σπανάκι είναι ένα υγιεινό, φυλλώδες πράσινο γεμάτο θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Είναι νόστιμο ωμό στα αγαπημένα σας smoothies και σαλάτες.

Διαβάστε, λοιπόν, πώς να μαγειρεύετε σπανάκι χρησιμοποιώντας κάποιες εύκολες μεθόδους, που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τη μέγιστη γεύση και θρεπτική αξία από αυτό το υπέροχο πράσινο λαχανικό.

Σε γενικές γραμμές, ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε το σπανάκι είναι στο μάτι της κουζίνας. Το σοτάρισμα του σπανακιού είναι ένας ιδιαίτερα γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μαγειρέψετε το σπανάκι, το οποίο επίσης εξατμίζει την υπερβολική υγρασία στα φύλλα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να βράσετε ή να αχνίσετε το σπανάκι σε λίγα μόνο λεπτά.

Δείτε ακόμα: Το Νο1 λαχανικό «φάρμακο» για την υγεία του εντέρου

Πώς να μαγειρέψεις το σπανάκι μέσα σε λίγα λεπτά

Πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε, πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το σπανάκι.

Αφαιρέστε τους μίσχους και κόψτε τα φύλλα σε κομμάτια, όπως θέλετε. Εάν χρησιμοποιείτε baby σπανάκι, τα κοτσάνια γενικά δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν, καθώς είναι πιο τρυφερά.

Επίσης, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να κόψετε τα φύλλα σε κομμάτια, επειδή είναι ήδη μικρότερα. Εάν χρησιμοποιείτε προπλυμένο baby σπανάκι, που πωλείται σε σακούλες, μπορείτε να παραλείψετε το πλύσιμο.

Πώς να σοτάρετε το σπανάκι

Δείτε πώς να μαγειρέψετε το σπανάκι στο μάτι της κουζίνας, ξεκινώντας με την εύκολη συνταγή μας για σοταρισμένο σπανάκι.

-Ζεσταίνουμε περίπου 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 8 έως 12 φλιτζάνια συσκευασμένο σπανάκι, αφαιρέστε τους μεγάλους μίσχους.

-Μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί.

-Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και (αν θέλετε) βαλσάμικο ξύδι ή άλλα καρυκεύματα για γεύση. Αν θέλετε να ντύνετε το συνοδευτικό, γαρνίρετε με τραγανά, μαγειρεμένα κομμάτια μπέικον.

Δείτε ακόμα: Το φαγητό που σπάνια λείπει από το τραπέζι σου και είναι εχθρός της καρδιάς σου

Πώς να μαγειρέψεις το σπανάκι μέσα σε λίγα λεπτά

Πώς να βράσετε το σπανάκι

Για να μαγειρέψετε φρέσκο ​​σπανάκι σε βραστό νερό, βάλτε 1 κιλό πλυμένο σπανάκι, σκεπασμένο, σε μικρή ποσότητα αλατισμένου νερού που βράζει. Αν αναρωτιέστε πόσο χρόνο να βράσετε το σπανάκι, θα χρειαστεί μόνο λίγα λεπτά.

Μόλις ο ατμός αρχίσει να αφρίζει, ξεκινήστε το χρονόμετρο σας. Μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα.

Πώς να μαγειρέψετε το σπανάκι στον ατμό

Για να μαγειρέψετε φρέσκο ​​σπανάκι στον ατμό, προσθέστε νερό σε μια κατσαρόλα με καλάθι ατμού. Τοποθετήστε 1 κιλό σπανάκι στον ατμομάγειρα. Όταν το νερό βράσει, μαγειρέψτε το σπανάκι για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Δείτε ακόμα: Το λαχανικό «μυστικό όπλο» κατά της γήρανσης

Φρέσκο ​​σπανάκι στις συνταγές

Για επιπλέον προσθήκη θρεπτικών συστατικών, δοκιμάστε να προσθέσετε σπανάκι στις αγαπημένες σας συνταγές. Ρίξτε μερικές χούφτες σε ένα κλασικό πιάτο ζυμαρικών τα τελευταία λεπτά του χρόνου μαγειρέματος μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.

Ανακατέψτε μερικά ασπράδια αυγών με σπανάκι για ένα υγιεινό πρωινό. Απολαύστε μια σαλάτα με μαραμένο σπανάκι για μεσημεριανό γεύμα ή χρησιμοποιήστε το ως βάση για το τηγανητό σας κοτόπουλο.

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.