Είμαστε σίγουροι πως πολλές φορές σας έχει τύχει να πετάξετε ολόκληρο το ματσάκι με τα φρέσκα μυρωδικά, γιατί μαράθηκε και δεν προλάβατε να το βάλετε στο φαγητό σας.
Και όμως θα πρέπει να ξέρετε πως υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε τα μυρωδικά φρέσκα και σε καλή κατάσταση, προκειμένου να μπουν στο φαγητό, για μερικές εβδομάδες μετά την αγορά τους.
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, ο βασιλικός και τα άλλα μυρωδικά μπορούν να μείνουν σε καλή κατάσταση έως και για 2 εβδομάδες ή περισσότερο.
Ο κόλιανδρος λατρεύει τις κρύες θερμοκρασίες και πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Ο μαϊντανός και ο άνηθος, μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο. ενώ ο βασιλικός, φυλάσσεται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο, γιατί είναι πιο ευαίσθητος στο κρύο.
Δείτε ακόμα: Το λαχανικό «μυστικό όπλο» κατά της γήρανσης
Πώς να κρατήσετε φρέσκα τα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, κόλιανδρο)
Ετοιμάστε τα μυρωδικά:
Κόψτε το κάτω μέρος από τα κοτσάνια. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα είναι εντελώς στεγνά.
Είναι καλύτερο να τα ξεπλύνετε όταν είναι να τα χρησιμοποιήσετε.
Βάλτε τα μυρωδικά στο νερό:
Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό μέχρι τη μέση και τοποθετήστε σε αυτό τα κοτσάνια των βοτάνων.
Καλύψτε και αποθηκεύστε:
Στην περίπτωση που αποθηκεύετε τα βότανα στο ψυγείο, καλύψτε τα με μια πλαστική σακούλα.
Αλλάξτε το νερό:
Αλλάξτε το νερό μετά από ημέρες μόλις αρχίσει να αποχρωματίζεται.
Δείτε ακόμα: Το νούμερο 1 υποτιμημένο λαχανικό που όμως είναι superfood