Τα πασχαλινά κουλουράκια μοσχοβολούν Πάσχα, αλλά και μνήμες από τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της γιαγιάς.
Πρόκειται για ένα έδεσμα που το απολαμβάνεις είτε ως πρωινό, είτε με το καφεδάκι σου είτε ως γλυκιά λιχουδιά μέσα στη μέρα.
Κάθε Σαρακοστή, το άρωμα των φρεσκοψημένων κουλουριών κατακλύζει το σπίτι και μας βάζει για τα καλά στο πνεύμα του Πάσχα.
Για πολλούς από εμάς δεν νοείται Πάσχα χωρίς νηστίσιμα κουλουράκια.
Αν, λοιπόν, δεν έχεις πολύ χρόνο, απέφυγε τις χρονοβόρες και με πολλά υλικά συνταγές και φτιάξε τα πιο νόστιμα με ελάχιστα υλικά.
Δείτε ακόμα: Πώς να φτιάξεις αφράτο παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι σαν αγοραστό!

Πώς να κάνετε νηστίσιμα κουλούρια με μόνο 5 υλικά
Αυτά τα κουλουράκια δεν απαιτούν πολύ κόπο, ούτε πολλά υλικά, και μπορείς να τα απολαύσεις ακόμα κι αν νηστεύεις.
Είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις που θα τα ψήσεις πολλές φορές, και το καλύτερο είναι ότι γεμίζουν το σπίτι με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.
Δείτε ακόμα: Πώς να μην σπάνε τα πασχαλινά αυγά κατά το βράσιμο
Νηστίσιμα κουλούρια πορτοκαλιού
Υλικά:
-240γρ. χυμό πορτοκαλιού
-210γρ. ελαιόλαδο
-195γρ. μέλι
-700γρ. αλεύρι ΓΟΧ
-1,5κ.γ baking powder
-ξύσμα πορτοκαλιού
Ψήνεις στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις!
Δείτε και μία ακόμα συνταγή:













