Η σάλτσα ντομάτας αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό στη μαγειρική, αφού χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες προκειμένου να προσδώσει γεύση σε μία πληθώρα από πιάτα: από ορεκτικά μέχρι κυρίως φαγητά και φυσικά πίτσες και μακαρονάδες.
Ωστόσο όσοι την μαγειρεύετε συχνά, γνωρίζετε ήδη πως υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι και αυτό δεν είναι άλλο από την οξύτητα της ντομάτας η οποία μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.
Η πιο συνηθισμένη κίνηση είναι η προσθήκη ζάχαρης, όμως αν δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη, υπάρχουν μερικές ακόμα λύσεις για να εξαφανίσουμε την οξύτητα.
Δείτε ακόμα: Πώς να φτιάξεις βάζα με σπιτική σάλτσα ντομάτας για τον χειμώνα
Πώς να γλυκάνεις τη σάλτσα ντομάτας χωρίς ζάχαρη
Ένα λιγότερο γνωστό κόλπο της μαγειρικής, αλλά εξίσου αποτελεσματικό είναι να προσθέστε μια πατάτα κομμένη στη μέση ή μερικά καρότα μέσα στην ίδια τη σάλτσα.
Η πατάτα και το καρότο τείνουν να απορροφούν τους όξινους χυμούς και έτσι να βοηθούν ώστε η σάλτσα να είναι πολύ πιο νόστιμη. Μετά το μαγείρεμα, απλά πρέπει να τα αφαιρέσετε.
Υπάρχει, όμως, και άλλη εναλλακτική και ακούει στο όνομα μαγειρική σόδα. Οι γιαγιάδες μας τη χρησιμοποιούσαν συχνά στην κουζίνα και μάλλον κάτι παραπάνω ήξεραν. Βάλτε κατά το μαγείρεμα μόνο μια πρέζα και η δουλειά που θέλετε θα γίνει.
Δείτε ακόμα: Η «μαγική» σάλτσα ντομάτας έτοιμη μέσα σε 10 λεπτά












