Το mac and cheese μας αρέσει τόσο πολύ γιατί συνδυάζει υδατάνθρακες και λίπη, ενεργοποιώντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και απελευθερώνοντας ντοπαμίνη, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως «comfort food», θυμίζοντας παιδικά χρόνια και ζεστές οικογενειακές στιγμές.
Η κρεμώδης, λιπαρή υφή του τυριού προσφέρει μια ιδιαίτερα ικανοποιητική αίσθηση στο στόμα, ενώ η απλότητα της μακαρονάδας επιτρέπει δημιουργικές παραλλαγές με μπαχαρικά, λαχανικά ή μπέικον, κρατώντας το φαγητό φρέσκο και ελκυστικό. Σ
υνδυάζοντας γεύση, υφή και συναισθηματική ικανοποίηση, το mac and cheese γίνεται ένα πιάτο που δεν χορταίνουμε ποτέ, και γι’ αυτό παραμένει τόσο αγαπημένο σε όλες τις ηλικίες.
Δες εδώ 6 συνταγές που γίνονται στο λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων

Δες παρακάτω την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ένα γρήγορο και λαχταριστό mac ‘n’ cheese
Συστατικά
250 γρ. τσένταρ, σε κομμάτι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35%, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. mix τυριών
πιπέρι
αλάτι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 24×38 εκ. βάζουμε το τσένταρ, το κοφτό μακαρονάκι, την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό, το τριμμένο τυρί, πιπέρι και αλάτι.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και σερβίρουμε με πιπέρι και σχοινόπρασο.
Δες και το σχετικό βίντεο
Δες εδώ πώς μπορείς να φτιάχνεις φρέσκα ζυμαρικά στο σπίτι













