Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ κι αιώνες όχι μόνο στη μαγειρική, αλλά και για τις πολύτιμες θεραπευτικές της ιδιότητες.
Με το χαρακτηριστικό άρωμά της και τη μοναδική γεύση της, αποτελεί ένα βασικό συστατικό σε πολλές κουζίνες και πολιτισμούς.
Πέρα από την ευχάριστη γεύση, η κανέλα προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, τα οποία την καθιστούν έναν πολύτιμο σύμμαχο για το σώμα μας.
Δείτε ακόμα: Η «μαγική» μαγειρική σόδα που τα κάνει όλα: 7+1 άγνωστες χρήσεις
Η ευεργετική κανέλα – Πώς ωφελεί την υγεία μας
1. Βελτίωση της υγείας της καρδιάς
Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, συμβάλλοντας έτσι στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, προστατεύοντας την καρδιά από σοβαρές ασθένειες.
2. Ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
Η κανέλα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη συμβολή της στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Η τακτική κατανάλωσή της μπορεί να ενισχύσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός που την καθιστά ιδανική για άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή για όσους θέλουν να διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου.
3. Αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση
Η κανέλα περιέχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, όπως οι πολυφαινόλες, που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες.
Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.
Δείτε ακόμα: Γιατί πρέπει να το πίνουμε καθημερινά νερό με λεμόνι;
Πώς μπορείτε να εντάξετε την κανέλα στη διατροφή σας
Η κανέλα μπορεί εύκολα να ενταχθεί σε καθημερινές συνταγές:
-Πασπαλίστε τη στα δημητριακά ή στο γιαούρτι σας.
-Προσθέστε τη σε ροφήματα, όπως ο καφές ή το τσάι.
-Χρησιμοποιήστε τη ως μπαχαρικό σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα.
-Εμπλουτίστε smoothies με μια πρέζα κανέλας για επιπλέον άρωμα και θρεπτική αξία.
-Φτιάξτε λαχταριστά cinnamon rolls.
Δείτε ακόμα: Το φρούτο που ξεχειλίζει από βιταμίνη C και δεν είναι το πορτοκάλι