Μπορεί να συμβεί! Είμαστε σίγουροι πως σας έχει συμβεί να σας πέσει πολύ πιπέρι στην κατσαρόλα με αποτέλεσμα να έχετε ένα υπερβολικά πικάντικο πιάτο που δεν μπορείτε να φάτε.
Μη σας πιάνει πανικός, υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι για να αποβάλετε τη γεύση του πιπεριού χωρίς να πετάξετε το φαγητό.
Δείτε ακόμα: Έκανες το φαγητό λύσσα; Πώς να το σώσεις!
Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε!
Άλλο σκεύος
Σε υγρά φαγητά, όπως οι σούπες, το πιπέρι συχνά κάθεται στον πάτο της κατσαρόλας. Στην περίπτωση, λοιπόν, που σας έπεσε παραπάνω καυτερό μπαχαρικό, αφήστε για λίγο στην άκρη την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψετε και έπειτα ρίξτε τη σούπα προσεκτικά σε ένα άλλο σκεύος.
Με αυτόν τον τρόπο, το περισσότερο πιπέρι θα παραμείνει στην πρώτη κατσαρόλα και το φαγητό δεν θα είναι τόσο πικάντικο.
Αυξήστε τον όγκο του φαγητού
Εναλλακτικά, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα των άλλων υλικών στο σκεύος. Εάν για παράδειγμα, το φαγητό περιέχει λαχανικά, η προσθήκη λίγων ακόμη συστατικών μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε την πικάντικη γεύση.
Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του επιπέδου των μπαχαρικών χωρίς να χαθεί η νόστιμη εμφάνιση και υφή του φαγητού.
Δείτε ακόμα: Το κρυφό συστατικό για σάλτσα ζυμαρικών εφάμιλλη ιταλικού εστιατορίου
Τροφές με άμυλο
Στην περίπτωση ενός πολύ πικάντικου πιάτου, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά, τα οποία θα απορροφήσουν λίγο από το μπαχαρικό.
Αφού τα αμυλούχα τρόφιμα έχουν απορροφήσει μέρος του μπαχαρικού, μπορείτε να τα αφαιρέσετε πριν τα σερβίρετε.
Ζάχαρη
Η ζάχαρη βοηθάει στην εξισορρόπηση, ειδικά σε πιάτα που έχουν όξινα ή γλυκά υλικά όπως οι σάλτσες. Η προσθήκη μικρής ποσότητας ζάχαρης μπορεί να κάνει το πιάτο πιο εύγευστο.
Λεμόνι ή ξύδι
Ένας τρόπος για να «στρώσετε» μια υπερβολικά πικάντικη γεύση είναι να προσθέσετε μερικά όξινα συστατικά. Ο χυμός λεμονιού, το ξύδι ή ακόμα και ο χυμός ντομάτας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της έντασης των μπαχαρικών.
Για πιο ήπια γεύση, φροντίστε να προσθέτετε αυτά τα συστατικά σιγά σιγά, δοκιμάζοντας το πιάτο για να μην το ξινίσει πολύ.
Δείτε ακόμα: Το μυστικό για να γλυκάνεις τη σάλτσα ντομάτας χωρίς ζάχαρη