Αφυγραντήρας: Τα 3 λάθη που κάνεις και δεν αποδίδει σωστά

Τι να μην κάνεις!

Η υγρασία είναι ανυπόφορη, ιδίως σε κάποιες περιοχές της Ελλάδος και ειδικά αν έχεις παιδιά ξέρουμε πως η λύση του αφυγραντήρα είναι μονόδρομος για να κρατήσεις την υγρασία έξω από το σπίτι.

Βέβαια, παρότι οι αφυγραντήρες σε γενικές γραμμές είναι συσκευές εύκολες στη χρήση τους, εντούτοις δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι κάνουμε λάθη που περιορίζουν την αποτελεσματικότητά του.

Δείτε ακόμα: Επίδομα θέρμανσης: Πώς να κάνετε αίτηση, πότε ανοίγει το myΘέρμανση

Αφυγραντήρας: Τα 3 λάθη που κάνεις και δεν αποδίδει σωστά

1. Ξεχνάμε ότι ο αφυγραντήρας δεν είναι θερμαντικό σώμα και ως εκ τούτου πρέπει να κρατάμε τις εσωτερικές πόρτες ανοιχτές και όχι κλειστές.

Ο αφυγραντήρας πρέπει να τοποθετείται το κέντρο του δωματίου, αλλά πρέπει να αφήνουμε και όλες τις πόρτες ανοιχτές, ώστε να μην μπλοκάρουμε το μέγιστο της λειτουργίας του.

Μεγάλη προσοχή! Κατά τους χειμερινούς μήνες δεν τον τοποθετούμε κοντά στο καλοριφέρ ή οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό σώμα.

2. Είναι γεγονός πως με τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα, ωστόσο δεν θα πρέπει να τοποθετούμε την απλώστρα πολύ κοντά και κυρίως πάνω από τον αφυγραντήρα.

Αντιθέτως, επειδή τα βρεγμένα ρούχα αφήνουν υγρασία, είναι πολύ πιθανό τα σταγονίδια να πέσουν μέσα στον αφυγραντήρα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του.

3. Είναι σύνηθες φαινόμενο να χρησιμοποιούμε μπαλαντέζα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αφυγραντήρα, από μία ενδεχόμενη πτώση της τάσης ή ακόμα και από την υπερθέρμανσή του.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι κατασκευαστές αφυγραντήρων συνιστούν την αποφυγή της χρήσης μπαλαντέζας.

Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίσω την καμινάδα του τζακιού μόνος μου

 

Exit mobile version