...

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να μπαίνουν στο ψυγείο – Το κάνεις λάθος κάθε μέρα!

Μήπως καταστρέφεις τις ντομάτες και τις μπανάνες χωρίς να το ξέρεις; Δες ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να μπουν στο ψυγείο.

Πώς να οργανώσεις σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι – Για να κρατούν τα φρούτα και τα φαγητά περισσότερο

Αν πιστεύεις ότι το ψυγείο διατηρεί τα πάντα φρέσκα, ξανασκέψου το! Ορισμένα φρούτα και λαχανικά όχι μόνο δεν ωφελούνται από το ψυγείο, αλλά χαλάνε πιο γρήγορα όταν εκτεθούν στο κρύο.

Η λανθασμένη αποθήκευση μπορεί να επηρεάσει τη γεύση, την υφή, ακόμη και τη διατροφική τους αξία.

Δες ποια τρόφιμα πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου για να τα απολαμβάνεις όπως πρέπει.

Δείτε ακόμα:Η ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο το καλοκαίρι – Η απάντηση που σώζει τρόφιμα

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να μπαίνουν στο ψυγείο – Το κάνεις λάθος κάθε μέρα!

Ντομάτες

Η ντομάτα είναι το απόλυτο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι. Στο ψυγείο, χάνει τη γεύση και την υφή της, γίνεται αλευρώδης και άγευστη. Φύλαξέ την σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από το φως του ήλιου.

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να μπαίνουν στο ψυγείο – Το κάνεις λάθος κάθε μέρα!

Μπανάνες

Το κρύο διακόπτει την ωρίμανση της μπανάνας, ενώ το φλοιό της σκουραίνει γρήγορα. Άφησέ την σε φρουτιέρα και βάλε την στο ψυγείο μόνο όταν έχει ωριμάσει πλήρως για να καθυστερήσεις το «μαύρισμα».

Πατάτες

Το ψυγείο μετατρέπει το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη, αλλοιώνοντας τη γεύση και την υφή στο μαγείρεμα. Ιδανικά, διατήρησέ τες σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Κρεμμύδια

Στο ψυγείο, τα κρεμμύδια μουχλιάζουν γρήγορα και μαλακώνουν. Κράτησέ τα σε αεριζόμενο μέρος, μακριά από υγρασία – όχι δίπλα στις πατάτες γιατί εκπέμπουν αέρια που τα αλλοιώνουν.

Σκόρδο

Το σκόρδο χάνει τη σπιρτάδα του στο ψυγείο και μπορεί να βγάλει μούχλα. Κράτησέ το σε σκιερό, στεγνό μέρος, κατά προτίμηση εκτός συσκευασίας.

Πεπόνια και καρπούζια (ολόκληρα)

Όταν είναι ολόκληρα και άκοπα, καλύτερα να διατηρούνται εκτός ψυγείου. Έρευνες δείχνουν ότι σε θερμοκρασία δωματίου διατηρούν περισσότερα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Μετά το κόψιμο, φυσικά, φυλάσσονται στο ψυγείο.

Αβοκάντο

Αν δεν έχει ωριμάσει, μην το βάλεις στο ψυγείο! Το κρύο εμποδίζει την ωρίμανση. Άφησέ το να μαλακώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά, αν θέλεις, βάλε το στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να μπαίνουν στο ψυγείο – Το κάνεις λάθος κάθε μέρα!

Δείτε ακόμα: Πρέπει να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;

Το ψυγείο δεν είναι πάντα ο καλύτερος φίλος της φρεσκάδας! Την επόμενη φορά που θα πας να φυλάξεις ντομάτες ή μπανάνες στο ψυγείο, θυμήσου αυτό το άρθρο.

Η σωστή αποθήκευση των τροφών κρατά αναλλοίωτη τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά, ενώ σε γλιτώνει και από περιττές σπατάλες.

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.