Θέλεις να χάσεις βάρος; Ανέβα από τις σκάλες

Εύκολα και δωρεάν

Θέλεις να χάσεις βάρος; Ανέβα από τις σκάλες

Στην περίπτωση που προσπαθείτε να χάσετε βάρος και θέλετε έναν αποδοτικό τρόπο για να το κάνετε, το ανέβασμα σκαλοπατιών ως τακτική άσκηση φαίνεται πως βοηθάει στο να κάψετε πολλές θερμίδες.

Το πιο καλό είναι πως μπορείτε να το κάνετε παντού χωρίς κανένα κόστος και σύμφωνα με τις έρευνες είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το περπάτημα σε επίπεδο έδαφος.

Δείτε ακόμα: Περπάτημα: Πώς να χάσουμε βάρος;

H προσθήκη λίγων λεπτών ανεβάσματος σκαλοπατιών ως καθημερινή ρουτίνα έχει σημαντική αποτελεσματικότητα για όλες τις ηλικίες.

Να τονίσουμε εδώ πως η συνολική ενεργειακή δαπάνη της άσκησης εξαρτάται από το βάρος σας. Επομένως, όσο περισσότερο ζυγίζετε, τόσο περισσότερο καίτε.

Έρευνες δείχνουν ότι καίτε περίπου 20 φορές περισσότερες θερμίδες ανεβαίνοντας σκάλες από το περπάτημα σε επίπεδο έδαφος. Ακόμη και κατεβαίνοντας τις σκάλες καίγονται περίπου πέντε φορές περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το περπάτημα, καθώς οι μύες εργάζονται για να επιβραδύνουν την κάθοδο του σώματος.

Μάλιστα, πρόκειται για μια άσκηση που όλοι μπορούν να κάνουν, αφού υπάρχουν παντού σκάλες και δωρεάν, σε σύγκριση με ένα γυμναστήριο.

Δείτε ακόμα: Πως με 8 απλά βήματα θα βάλετε το τρέξιμο στη ζωή σας

Τα πλεονεκτήματα του ανεβάσματος σκαλοπατιών ως τακτικής άσκησης;

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τρέξουν καθώς γερνούν. Ο αντίκτυπος του τρεξίματος γίνεται πιο δύσκολος στις αρθρώσεις. Η εκπαίδευση σε σκάλες είναι μια εξαιρετική εναλλακτική.

Οι σκάλες είναι παντού, ακόμα και μέσα στα σπίτια μας, μέσα σε πολυκατοικίες, στη δουλειά, σε εμπορικά κέντρα, στο μετρό, στα γήπεδα.

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα της αναρρίχησης σκάλας είναι ότι δεν απαιτεί πολύ χρόνο και παράλληλα βελτιώνει την ισορροπία.

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.