Γιατί δεν πρέπει να μένεις ποτέ με βρεγμένο μαγιό στην παραλία

Πρέπει να αλλάζετε αμέσως μαγιό!

Γιατί δεν πρέπει να μένεις ποτέ με βρεγμένο μαγιό στην παραλία

Το να μένεις με βρεγμένο μαγιό στην παραλία είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο καλό θα είναι να αποφεύγεις!!!

Όχι μόνο είναι εξαιρετικά άβολο, αλλά παράλληλα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά δερματικά, και όχι μόνο, προβλήματα υγείας.

Καλοκαίρι είναι, αράζεις στην παραλία για ώρες, βουτάς στη θάλασσα και μόλις βγεις από το νερό, τυλίγεσαι με την πετσέτα και αμέσως ξαπλώνεις στην ξαπλώστρα, χωρίς να βγάλεις το βρεγμένο σου μαγιό.

Η αλήθεια είναι πως όλοι το έχουμε κάνουμε. Ωστόσο, το βρεγμένο μαγιό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, κνησμό και σοβαρές μολύνσεις στο δέρμα, αλλά και γυναικολογικά προβλήματα στις γυναίκες.

Γιατί δεν πρέπει να μένεις ποτέ με βρεγμένο μαγιό στην παραλία

Κνησμός του κολυμβητή

Η φαγούρα του κολυμβητή είναι μια εξανθηματώδης αντίδραση που προκαλείται από την επαφή του δέρματος με τις προνύμφες μικρών παρασίτων (σχιστοσωμάτων) που υπάρχουν σε γλυκό ή υφάλμυρο νερό.

Δερματικός ερεθισμός

Εκτός από λοιμώξεις, η συνεχής τριβή του δέρματος με το ύφασμα του μαγιό, σε συνδυασμό με την υγρασία, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Αυτοί εμφανίζονται συχνά στο εσωτερικό των μηρών ή στο αιδοίο, δημιουργώντας αίσθηση καψίματος, ερυθρότητα ή και εγκαύματα.

Γιατί δεν πρέπει να μένεις ποτέ με βρεγμένο μαγιό στην παραλία

Θυλακίτιδα

Η υγρασία στο εσωτερικό του μαγιό μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων, ειδικά αν συσσωρευτεί ιδρώτας, φυσικά έλαια δέρματος και περιβαλλοντικά υπολείμματα στους θύλακες των τριχών.

Μεταξύ των πιο κοινών λοιμώξεων που μπορεί να προκύψουν είναι η θυλακίτιδα, μια φλεγμονή των τριχοθυλακίων, δηλαδή οι μικροσκοπικές επιδερμικές δομές που βρίσκονται στη ρίζα κάθε τρίχας, που προκαλούνται από βακτηριακή ή μυκητιασική λοίμωξη.

Κολπικές λοιμώξεις

Τα βακτήρια και οι μύκητες αναπτύσσονται σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως ο κόλπος. Φορώντας βρεγμένο μαγιό, η υγρασία παραμένει στην περιοχή, αυξάνοντας τις πιθανότητες κολπικών λοιμώξεων.

Αυτές οι λοιμώξεις συνήθως συνοδεύονται από αυξημένες κολπικές εκκρίσεις, φαγούρα ή ερεθισμό, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή ή συχνοουρία.

Καντιντίαση

Η καντιντίαση είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από ζυμομύκητα Candida που τείνει να αναπτυχθεί σε υγρές περιοχές του δέρματος, όπως τα γεννητικά όργανα.

Εάν το δέρμα των ιδιωτικών μερών είναι εμποτισμένο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθεί κανείς από λοίμωξη ζύμης , τοπικής ή ουροποιητικής οδού. Συνήθως υπάρχει στο δέρμα και στο στόμα, στο πεπτικό σύστημα και στα γεννητικά όργανα, αυτή η μαγιά γενικά δεν προκαλεί βλάβη.

Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες, η Candida μπορεί να εκδηλωθεί ως υπερανάπτυξη στους βλεννογόνους και σε υγρές περιοχές του δέρματος προκαλώντας καντιντίαση.

Γι’ αυτό φρόντισε να να έχεις πολλά μαγιό μαζί σου για να αλλάζεις και να μένεις πάντα στεγνή!

Τέλος, σιγουρευτείτε ότι το μαγιό σας δεν είναι ούτε πολύ στενό, ούτε πολύ χαλαρό. Ένα μαγιό που εφαρμόζει σωστά παγιδεύει λιγότερη υγρασία και προκαλεί λιγότερη τριβή.

Δείτε ακόμα: Tips ομορφιάς πριν πας παραλία

Avatar of Έλενα Κ.
Η Έλενα εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού από το 2013, έχοντας εμπειρία από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ελλάδα, ενώ παράλληλα διδάσκει και μαθήματα τουρισμού. Της αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζει νέους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και να ανταλλάσσει ιδέες και εμπειρίες! Όλα τα παραπάνω την καθιστούν την απόλυτη tourism expert!