Πώς να καθαρίσεις σωστά το ψυγείο

Είναι δύσκολο να διατηρήσουμε το ψυγείο καθαρό, αφού εκεί αποθηκεύουμε καθημερινά διάφορα φαγητά

Πώς να καθαρίσεις σωστά το ψυγείο

Η καθαριότητα του ψυγείου είναι πολύ σημαντική τόσο για τη διατήρηση των τροφίμων σε καλή κατάσταση όσο και για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών.

Όμως είναι κάπως δύσκολο να το διατηρήσουμε καθαρό! Πώς, άλλωστε, να μην είναι δύσκολο, αφού αποθηκεύουμε καθημερινά σε αυτό διάφορα φαγητά;

Οι λεκέδες που δημιουργούνται στο εσωτερικό του ψυγείου τις περισσότερες φορές είναι πολύ επίμονοι. Όσο δύσκολος ή εύκολος και αν είναι ο λεκές πρέπει να τον αφαιρούμε άμεσα!

Γενικότερα επειδή στο ψυγείο υπάρχουν πολλά τρόφιμα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με τον καθαρισμό του, διότι είναι ευάλωτο σε βακτήρια και μύκητες, οπότε είναι σημαντικό να καθαρίζεται συχνά και λεπτομερώς.

Δείτε ακόμα: Τα τρόφιμα που δεν κάνει να βάζετε ποτέ στην κατάψυξη

Πώς να καθαρίσεις σωστά το ψυγείο

-Απενεργοποίηση του ψυγείου: Πριν ξεκινήσετε την καθαριότητα, βγάλτε το από την πρίζα και αφαιρέστε τυχόν φις.

-Άδειασμα του περιεχομένου: Αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα και τα ράφια από το εσωτερικό. Αν υπάρχουν είδη που έχουν λήξει ή δεν τα χρησιμοποιείτε πλέον, πετάξτε τα.

-Αφαίρεση ραφιών και εξαρτημάτων: Αφαιρέστε τα ράφια, τα συρτάρια και άλλα εξαρτήματα από το εσωτερικό. Πλύντε τα ξεχωριστά με χλιαρό νερό και ήπιο απορρυπαντικό.

-Καθαρισμός των εσωτερικών επιφανειών: Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό με ήπιο απορρυπαντικό για να καθαρίσετε τις εσωτερικές επιφάνειες του ψυγείου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγαράκι ή ένα μαλακό πανί. Αποφύγετε τη χρήση απορρυπαντικών με έντονα αρώματα.

-Απόψυξη: Αν έχει πάγο, απενεργοποιήστε το και αφήστε το να κάνει φυσική απόψυξη. Μπορείτε να τοποθετήσετε πετσέτες στον πάτο για να απορροφήσουν το νερό.

-Καθαρισμός στα πηνία του συμπυκνωτή: Βεβαιωθείτε ότι τα πηνία στο πίσω μέρος του ψυγείου είναι καθαρά και χωρίς σκόνη. Χρησιμοποιήστε μία ηλεκτρική σκούπα ή μία μαλακή βούρτσα για τον καθαρισμό τους.

-Επανατοποθέτηση ραφιών και εξαρτημάτων: Μόλις είναι και πάλι καθαρό και στεγνό, επανατοποθετήστε τα ράφια, τα συρτάρια και τα άλλα εξαρτήματα στην αρχική τους θέση.

-Επανασύνδεση του ψυγείου: Επανασυνδέστε το στην πρίζα και ενεργοποιήστε το.

Τέλος, θυμηθείτε να το καθαρίζετε τακτικά -περίπου μία φορά τον μήνα- ώστε να διασφαλίζετε την υγιεινή και την αποτελεσματική λειτουργία του.

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνετε απόψυξη

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.