Πώς να λάμψεις στις ημέρες καριέρας!

Υπάρχουν τρόποι

Πώς να λάμψεις στις ημέρες καριέρας!

Οι «Ημέρες Καριέρας» αποτελούν μια σημαντική δράση, η οποία έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή επιχειρήσεις και οργανισμούς με ανθρώπους που ψάχνουν εργασία.

Με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν μία άμεση επαφή με τα στελέχη αυτών των επιχειρήσεων.

Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι εντάσσουν στις στρατηγικές τους, προκειμένου να βρουν εργασία, τη συμμετοχή σε ημέρες καριέρας, όπου μπορούν να γνωρίσουν αρκετές εταιρίες και να υποβάλλουν αίτηση σε πολλές θέσεις εργασίας.

Αρκεί, όμως, αυτό; Μάλλον όχι!

Δείτε ακόμα: Οι πιο SOS ερωτήσεις σε συνέντευξη για δουλειά

Πώς να λάμψεις στις ημέρες καριέρας!

Δίχως αμφιβολία, η ιδέα του να πάτε σε μια εκδήλωση για την καριέρα είναι καλή, το ίδιο όμως έχουν σκεφτεί και όλοι όσοι έχουν συρρεύσει στην αίθουσα, οπότε ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να να δώσετε προτεραιότητα στο να είστε συγκεντρωμένοι και να γνωρίσετε τις κορυφαίες εταιρείες.

Επικεντρωθείτε σε πέντε με δέκα εργοδότες που σας ενδιαφέρουν πραγματικά και βεβαιωθείτε πως προηγουμένως έχετε κάνει έρευνα για τις εταιρείες τους, για το τι πρεσβεύουν και σε ποια ζητήματα ή θέματα επικεντρώνονται.

Επιπλέον, ψάξτε για ποιες συγκεκριμένες θέσεις κάνουν προσλήψεις, προκειμένου να μπορείτε να μιλήσετε με μεγαλύτερη γνώση για το αντικείμενο.

Κοιτάξτε τις ιστοσελίδες τους και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν, ώστε να βεβαιωθείτε ότι ξέρετε ακριβώς την περιγραφή της θέσης εργασίας και προσαρμόστε τον εαυτό σας σε αυτήν.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν συναντήσετε τον εκπρόσωπο του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, φαίνεστε ενημερωμένοι και έτοιμοι για εργασία.

Πείτε: «Γεια σας, είμαι ο [εισάγετε το όνομά σας εδώ]. Είμαι τελειόφοιτος στο [πανεπιστήμιο Χ]. Με ενδιαφέρει πραγματικά ο ρόλος σας στα Χ, Υ και Ζ, και είμαι σίγουρος πώς τα εφόδια και η εμπειρία μου ταιριάζουν σε αυτήν τη θέση».

Μέσα σε λίγα δεύτερα θα καταφέρεις να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του υπεύθυνου προσλήψεων.

Δείτε ακόμα: Πώς θα βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας – Συμβουλές από ειδικούς

Φυσικά, αυτή η στρατηγική δεν ισχύει μόνο για τις ημέρες καριέρας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαδικτυακές συζητήσεις, σε πάνελ ή κάθε είδους εκδήλωση καριέρας.

Τέλος, έξυπνο είναι να ζητήσετε τα στοιχεία του υπεύθυνου προσλήψεων ή της νέας σας επαφής, ώστε να στείλετε στη συνέχεια ένα email ή ένα μήνυμα στο LinkedIn.

Πρόκειται για μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος που αναζητά εργασία, τα οποία δείχνουν το ενδιαφέρον του και ξεχωρίζουν στα μάτια ενός εργοδότη.

Avatar of Έλενα Κ.
Η Έλενα εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού από το 2013, έχοντας εμπειρία από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ελλάδα, ενώ παράλληλα διδάσκει και μαθήματα τουρισμού. Της αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζει νέους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και να ανταλλάσσει ιδέες και εμπειρίες! Όλα τα παραπάνω την καθιστούν την απόλυτη tourism expert!