Είναι πολύ σύνηθες να αφήνουμε το κρέας στον πάγκο της κουζίνας, προκειμένου να ξεπαγώσει «μόνο» του σε θερμοκρασία δωματίου.
Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη τακτική είναι λανθασμένη, αφού τα μικρόβια πάντα περιμένουν να ορμήσουν και να βλάψουν τον οργανισμό μας.
Γι’ αυτόν τον λόγο, υπάρχει ένα έξυπνο τρικ, ώστε να ξεπαγώσετε γρήγορα το κρέας και να προετοιμάσετε κατάλληλα για το μαγείρεμα.
Δείτε ακόμα: Κρέας: Τελικά πρέπει να το πλένουμε;
Το ν. 1 κόλπο για να ξεπαγώσετε το κρέας σε χρόνο ρεκόρ
Βάλτε μέσα σε ένα κατσαρολάκι νερό και αφήστε το μέχρι να ζεσταθεί και να σχηματιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο του σκεύους.
Έπειτα, τοποθετήστε το κρέας σε πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο.
Βυθίστε το κατεψυγμένο κρέας στο νερό και χαμηλώστε το μάτι της κουζίνας. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια κρέατος, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπαγώσουν.
Ύστερα, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μέσα σε περίπου 15 λεπτά, το κρέας σας θα έχει ξεπαγώσει.
Την ίδια μέθοδο μπορείτε, φυσικά, να ακολουθήσετε και για το κοτόπουλο, το οποίο χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να ξεπαγώσει.
Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αφήσετε το κρέας στο ζεστό νερό για αρκετή ώρα, αλλά να το μαγειρέψετε αμέσως.
Δείτε ακόμα: Το βασικό λάθος που κάνουμε όλοι πριν ψήσουμε κρέας