Η σάλτσα ντομάτας αποτελεί βασικό και εύκολο συστατικό στη μαγειρική, αφού χρησιμοποιείται για να προσδώσει γεύση σε πολλά πιάτα: από ορεκτικά μέχρι κυρίως φαγητά και φυσικά πίτσες και μακαρονάδες.
Όσοι την φτιάχνετε συχνά, ξέρετε πως υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι: η οξύτητα της ντομάτας η οποία μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.
Η πιο συνηθισμένη κίνηση είναι η προσθήκη ζάχαρης, όμως αν δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη, υπάρχουν μερικές ακόμα λύσεις για να εξαφανίσουμε την οξύτητα.
Δείτε ακόμα: Το κρυφό συστατικό για σάλτσα ζυμαρικών εφάμιλλη ιταλικού εστιατορίου
Το μυστικό για να γλυκάνεις τη σάλτσα ντομάτας χωρίς ζάχαρη
Ένα λιγότερο γνωστό κόλπο της μαγειρικής, αλλά εξίσου αποτελεσματικό είναι να προσθέστε μια πατάτα κομμένη στη μέση ή μερικά καρότα μέσα στην ίδια τη σάλτσα.
Η πατάτα και το καρότο τείνουν να απορροφούν τους όξινους χυμούς και έτσι να βοηθούν ώστε η σάλτσα να είναι πολύ πιο νόστιμη. Μετά το μαγείρεμα, απλά πρέπει να τα αφαιρέσετε.
Υπάρχει, όμως, και άλλη εναλλακτική και ακούει στο όνομα μαγειρική σόδα. Οι γιαγιάδες μας τη χρησιμοποιούσαν συχνά στην κουζίνα και μάλλον κάτι παραπάνω ήξεραν. Βάλτε κατά το μαγείρεμα μόνο μια πρέζα και η δουλειά που θέλετε θα γίνει.
Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίσεις τα τάπερ σε χρόνο ρεκόρ