...

Το απόλυτο τρικ για να διώξετε την ψαρίλα από την κουζίνα

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για να μη μυρίζει ψαρίλα το σπίτι σου κάθε φορά που μαγειρεύεις ψάρια

Το απόλυτο τρικ για να διώξετε την ψαρίλα από την κουζίνα

Η κατανάλωση ψαριών είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας, καθώς παρέχουν θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα.

Σύμφωνα με τις διατροφικές συστάσεις, καλό θα ήταν να καταναλώνουμε ψάρια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Από αυτές τις δύο φορές, η μία μπορεί να είναι με λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλες, ή σκουμπρί).

Βέβαια, ακόμη και αν είστε μεταξύ εκείνων που λατρεύουν το ψάρι, το να το μαγειρέψετε στην κουζίνα σας αποτελεί μάλλον μία δυσάρεστη εμπειρία, αφού η μυρωδιά του ψαριού παραμένει μέσα στον χώρο σας, ακόμα και αν έχετε ανοιχτά τα παράθυρα και τον απορροφητήρα.

Ευτυχώς, με τις κατάλληλες συμβουλές μπορεί να βρεθεί λύση και να αποφύγετε τη δυσοσμία από τα θαλασσινά εδέσματα.

Δείτε ακόμα: Πώς θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του τηγανιτού ψαριού

Το απόλυτο τρικ για να διώξετε την ψαρίλα από την κουζίνα

Το απόλυτο τρικ για να διώξετε την ψαρίλα από την κουζίνα

Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο. Θα χρειαστείτε μόνο την κανέλα -αυτό το αγαπημένο μπαχαρικό- και ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό.

Η κανέλα έχει την ιδιότητα να εξουδουτερώνει τις δυσάρεστες οσμές από την ατμόσφαιρα, αφήνοντας ένα ευχάριστο άρωμα σε συνδυασμό με την όξινη δράση των λεμονιών.

Την ώρα, λοιπόν, που τηγανίζετε το ψάρι, βάλτε στο διπλανό μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα, ρίχνοντας μια κουταλιά της σούπας κανέλα.

Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε αποξηραμένα ξυλάκια κανέλας, αλλά και χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίστε να ανακατεύετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ώστε η κανέλα να βγάλει τα αιθέρια έλαια της.

Τέλος, καλό θα ήταν, όταν τηγανίζετε ψάρια, να κλείνετε την πόρτα της κουζίνας, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η μυρωδιά και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Δείτε ακόμα: Η ευεργετική κανέλα Πώς ωφελεί την υγεία μας

mm
Η Δήμητρα Ιωαννίδη είναι ανήσυχο πνεύμα που ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως φιλόλογος, αλλά η συγγραφή ήρθε να ταράξει τα νερά, καθοδηγούμενη από τις κοινωνικές - οικολογικές ανησυχίες. Τα οικολογικά ζητήματα και η συγγραφή αποτελούν τα βασικά της ενδιαφέροντα και θα τα μοιράζεται με τους αναγνώστες του e-howto. 🐝