Το αβοκάντο είναι ένα πραγματικό superfood, το οποίο προσφέρει ποικίλα οφέλη στον οργανισμό μας, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.
Το αβοκάντο αποτελεί μια υγιεινή και γευστική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα, δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά.
Το αγαπημένο φρούτο με την κρεμώδη υφή περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της «καλής» χοληστερόλης (HDL).
Παράλληλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών όπως η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη E, η βιταμίνη C και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και μετάλλων, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο.
Επίσης, έχει αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, ενώ έχει συσχετιστεί στην απώλεια βάρους στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Όμως, τα άγουρα αβοκάντο είναι αρκετά σκληρά και δεν μπορούμε να τα καταναλώσουμε άμεσα.
Δείτε ακόμα: Το γευστικό φρούτο που είναι το «βιάγκρα» της φύσης
Το απόλυτο κόλπο για να ωριμάσει γρήγορα το αβοκάντο
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε μια χάρτινη σακούλα από το μανάβικο της γειτονιάς σας.
Τοποθετήστε το αβοκάντο στην χάρτινη σακούλα, προσέχοντας να μην είναι τρύπια, μαζί μ’ ένα μήλο ή μπανάνα. Τα συγκεκριμένα φρούτα εκκρίνουν αιθυλένιο, ένα φυσικό αέριο που επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης.
Η χάρτινη σακούλα συγκρατεί το αιθυλένιο γύρω από το αβοκάντο, επιταχύνοντας την ωρίμανσή του.
Κλείστε την σακούλα και αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου.
Ελέγξτε το αβοκάντο σε ημερήσια βάση, καθώς η ωρίμανση του μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 3 ημέρες, ανάλογα με την αρχική του κατάσταση, όταν το αγοράσετε.
Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι απόλυτα φυσικός και αποτελεσματικός, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων επεξεργασιών, ενώ το φρούτο σας θα διατηρήσει αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
Δείτε ακόμα: Το υποτιμημένο φρούτο που πρέπει να τρώμε περισσότερο