Τι μπορεί να κάνει ένα αυγό στο έντερο σου

Πώς τα αυγά επηρεάζουν το μικροβιώμα του εντέρου μας.

Γνωρίζεις ότι τα αυγά είναι ισχυρή υπερτροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Τα αυγά είναι υγιεινά, ωφέλιμα και πολύ ευέλικτα στο μαγείρεμα.

Ο κρόκος, συγκεκριμένα, είναι πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Β12, η ​​βιταμίνη D και η χολίνη, τα οποία είναι όλα σημαντικά για να βοηθήσουν το σώμα μας να επεξεργαστεί την τροφή σε ενέργεια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Επιπλέον, ο συνδυασμός πρωτεΐνης και υγιούς λίπους δίνει στα αυγά κάποια δύναμη παραμονής, ώστε να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείς να τρως κάθε μέρα αυγά αλλά πάντα με μέτρο.

Να θυμάσαι ότι η μέθοδος με την οποία τα μαγειρεύεις είναι επίσης καθοριστική. Τα βραστά και τα ποσέ είναι ιδανικοί τρόποι μαγειρέματος. Μια ομελέτα είναι επίσης εντάξει, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις με το βούτυρο και το τυρί.

Δείτε ακόμα: Πώς να πείσεις το παιδί σου να τρώει αυγά;

Τι μπορεί να κάνει ένα αυγό στο έντερο σου

Το μικροβίωμα του εντέρου μας είναι μοναδικό και επηρεάζεται από τη συνολική διατροφή μας, όχι μόνο από την κατανάλωση αυγών. Για παράδειγμα, μια δίαιτα πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και επεξεργασμένα τρόφιμα θεωρείται ότι μεταβάλλει αρνητικά το μικροβίωμα του εντέρου μας. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση αυγών δεν συνδέεται με αλλαγές στο μικροβίωμα, σύμφωνα με το

Βέβαια αν το σώμα σου δεν μπορεί να διασπάσει σωστά αυτή την τροφή, μπορεί να υποφέρεις από πεπτικά προβλήματα όπως υπερβολικά αέρια, φούσκωμα, διάρροια, δυσκοιλιότητα και πόνο στο στομάχι.

Δείτε ακόμα: Το «άχαστο» tip για να καταλάβεις εάν το αυγό είναι σφιχτό ή μελάτο

Με μέτρο, εφόσον δεν υπάρχει δυσανεξία, τα αυγά μπορούν να είναι μια εξαιρετική πηγή διατροφής. Εάν καταναλωθούν υπερβολικά, μπορούν φυσικά να προκαλέσουν προβλήματα υγείας όπως κάθε τρόφιμο. Κανένα τρόφιμο δεν είναι εγγενώς καλό ή κακό – απλώς περισσότερο ή λιγότερο θρεπτικό, ακόμη και τα πιο θρεπτικά τρόφιμα είναι επιβλαβή εάν καταναλωθούν σε υπερβολική ποσότητα.

Συμπερασματικά τα αυγά προσφέρουν πολλά διατροφικά οφέλη που μπορεί να είναι σημαντικά για άτομα με προβλήματα εντέρου (και ακόμη και για εκείνους χωρίς).

Ενώ οι ειδικοί συστήνουν συχνά αυτή την άπαχη πρωτεΐνη για άτομα με διάρροια ως έναν τρόπο λήψης ευεργετικών θρεπτικών συστατικών με πιο ανεκτό τρόπο από άλλες ζωικές πρωτεΐνες, ίσως πρέπει να συζητήσεις με τον γιατρό σου, αν έχεις απορίες.

Ο Κωνσταντίνος Καράπαπας γεννήθηκε το 1984 στην Θεσσαλονίκη και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα. Σπούδασε πληροφορική και τηλεπικοινωνίες στο ΤΕΙ Λάρισας. Από το 2007 ασχολείται με την κατασκευή ιστοσελίδων και το SEO. Υπήρξε ιδιοκτήτης και δημιουργός του επιτυχημένου ενημερωτικού μέσου Dnews (dikaiologitika.gr) από όπου το 2023 αποχώρησε. Είναι διευθυντής του Pelop.gr , του ενημερωτικού website της ιστορικής εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στο e-howto.gr έχει αναλάβει να μας ενημερώνει για θέματα τεχνολογίας και όχι μονο.
Exit mobile version