Τα πιο βρώμικα αντικείμενα μέσα στο σπίτι

Τα βλέπεις καθημερινά, όμως δεν σκέφτεσαι ότι αποτελούν εστίες μικροβίων

Πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορεί να είναι πολύ βρώμικα, καθώς συσσωρεύουν βακτήρια, ιούς και άλλους μικροοργανισμούς χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα αγγίζουμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα, χωρίς ποτέ να συνειδητοποιούμε ότι θα έπρεπε να τα καθαρίζουμε αρκετά συχνότερα.

Στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έρχεται καθημερινά σε επαφή με πράγματα – που ιδανικά θα ήθελαν απολύμανση – ωστόσο ο νους του δεν πηγαίνει σε αυτό. Δύσκολα θα σκεφτεί ότι πρόκειται για εστίες μικροβίων και πιθανότητα να αγνοεί ότι περιέχονται στη λίστα με τα πιο βρόμικα πράγματα.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο βρώμικα αντικείμενα:

Κινητό τηλέφωνο: Τα κινητά τηλέφωνα έρχονται σε επαφή με τα χέρια μας συνεχώς και τα αφήνουμε σε διάφορες επιφάνειες. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να έχουν περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας.

Χειριστήρια τηλεόρασης: Τα τηλεχειριστήρια συχνά αγγίζονται από πολλά άτομα και σπάνια καθαρίζονται. Αυτό τα καθιστά εστία μικροβίων.

Κλειδιά: Επειδή τα κλειδιά αγγίζονται συχνά και τοποθετούνται σε διάφορες επιφάνειες, συσσωρεύουν πολλά βακτήρια.

Πορτοφόλια και τσάντες: Έρχονται σε επαφή με πολλές επιφάνειες και συχνά τοποθετούνται στο πάτωμα ή σε άλλες μη καθαρές επιφάνειες.

Πληκτρολόγιο και ποντίκι υπολογιστή: Εάν δεν καθαρίζονται τακτικά, μπορούν να συσσωρεύσουν βακτήρια, ιδιαίτερα αν τρώμε ενώ τα χρησιμοποιούμε.

Χειρολαβές και πόμολα: Χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους, γεγονός που τα καθιστά πηγές μετάδοσης βακτηρίων και ιών.

Σφουγγάρια κουζίνας: Αυτά είναι μερικά από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι, καθώς διατηρούν υγρασία και τροφή, δημιουργώντας το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Οδοντόβουρτσες: Ενώ προορίζονται για την υγιεινή των δοντιών, μπορούν να συσσωρεύσουν βακτήρια, ειδικά αν αποθηκεύονται σε ένα νωπό περιβάλλον χωρίς να καθαρίζονται σωστά.

Χρήματα: Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα περνούν από πολλά χέρια, μεταφέροντας βακτήρια και ιούς.

Διακόπτες φωτός: Αγγίζονται συχνά και καθαρίζονται σπάνια, γεγονός που τα καθιστά ένα από τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι ή στο γραφείο.

Η τακτική καθαριότητα και απολύμανση των αντικειμένων αυτών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της εξάπλωσης των μικροβίων και στην προστασία της υγείας μας.

Δες εδώ όλα όσα πρέπει να κάνεις για την φθινοπωρινή καθαριότητα του σπιτιού

Exit mobile version