Η εθνική γιορτή της 25η Μαρτίου έφτασε και είναι η πολυπόθητη μέρα που θα απολαύσουμε τον αγαπημένο μας παραδοσιακό μπακαλιάρο με τη λαχταριστή σκορδαλιά.
Όμως, τόσο το τηγάνισμα του μπακαλιάρου όσο και η ετοιμασία της σκορδαλιάς είναι μία πρόκληση.
Σκορδαλιά: Τα «μυστικά» για βελούδινη υφή
To μυστικό για έχουμε ελαφριά σκορδαλιά είναι να κόψουμε τις σκελίδες σκόρδου στη μέση και να αφαιρέσουμε τις φύτρες από το κέντρο της κάθε σκελίδας.
Ένα άλλο ζητούμενο στην σκορδαλιά, είναι φυσικά η υφή. Το μυστικό για να έχουμε μία αφράτη σκορδαλιά με βελούδινη υφή και χωρίς γλομπαλάκια είναι να προσθέτουμε αργά και σταδιακά το λάδι ενώ ανακατεύεται στο μούλτι η αλοιφή μας.
Δείτε ακόμα: Πώς ξαλμυρίζουμε εύκολα τον μπακαλιάρο
Πώς θα φτιάξετε την πιο ελαφριά και γευστική σκορδαλιά
Υλικά
-700 γρ. πατάτες
-5 σκελίδες σκόρδο χωρίς φύτρα
-50 ml ελαιόλαδο για την πολτοποίηση του σκόρδου
-250 ml ελαιόλαδο για την σκορδαλιά
-40 ml ξύδι
-αλάτι
Εκτέλεση
-Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-Κόβουμε στα δύο την κάθε σκελίδα σκόρδου και αφαιρούμε το φύτρο από το εσωτερικό της.
-Βάζουμε το σκόρδο στο μούλτι, προσθέτουμε τα 50ml ελαιόλαδο και το ξύδι και πολτοποιούμε.
-Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες στο μούλτι όσο είναι ζεστές, προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και το αλάτι και πολτοποιούμε το μείγμα μας.
-Δουλεύουμε τη σκορδαλιά μας ρίχνοντας στο τέλος λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα: Ποια φαγητά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξαναζεστάνουμε;